Sapanca Gölü yok olmasın diye 10 bin imza toplandı

Balık Tutkunları Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği tarafından kısa bir süre önce Sapanca Gölü\'nün içerisinde bulunduğu duruma dikkat çekmek için sanal ortamda ve iki gün süreyle Sakarya Kent Meydanı\'nda düzenlenen imza kampanyası sona erdi.

Kampanya genelinde 10 bin 285 imza toplanarak, yetkili mercilere ulaştırılmaya başlandı. Balık Tutkunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Beriş yaptığı açıklamada, “Belirtmek isteriz ki bu kadar kısa sürede ulaştığımız rakam bizi son derece memnun etmiştir. Dolayısıyla Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinden 7’den 70’e her yaş ve meslek grubundan katılım olan kampanyamıza destek veren tüm doğaseverlere sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Kampanya sonunda ulaşmış oldukları rakamları da açıklayan Beriş, “www.suyumadokunma.org adresi üzerinden bin 408 sanal imza ve bunun akabinde Sakarya Kent meydanında iki gün süreyle 7 bin 341 imza toplanmıştır. Bu kampanyamıza ilave olarak Sapanca Gölü kenarında düzenlenen bir etkinlikte açmış olduğumuz standımız da bin 536 imza toplanarak imza sayımız tam olarak 10 bin 285’ e ulaşmıştır. Kampanyamızın temel amacı olarak TBMM’de yeniden bir gen soru önergesi verilerek bir araştırma komisyonunun kurulması için imzalarımızın ilgili mercilere ulaştırmaya başlamış bulunmaktayız” şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]