Sapanca Gölü İçin Çalıştay Düzenlenecek

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) Çevre Enstitüsü, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü, İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından yürütülen 'Sapanca Gölü'nün Öncelikli Kirlilik Kaynaklarına Özgü Kontrol Teknolojilerinin Araştırılıp Geliştirilerek Göl Havzası İçin Uyarlanması' konulu proje kapsamında çalıştay düzenlenecek.

8-9 Ağustos 2009 tarihlerinde Kocaeli Kartepe Resort Otel Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.

Çalıştayda "Sapanca Gölü Havza Koruma Projesi - Yapay Sulak Alanlar" konusu ele alınacak. Çalıştay kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının, katılımına açık olacak.

Çalıştaya katılmak isteyenler,
ce.calistay@mam.gov.tr adresine isim, soyisim, meslek ve çalıştıkları kurum bilgilerini yazarak başvuruda bulunabilecek.

'Sapanca Gölü'nün Öncelikli Kirlilik Kaynaklarına Özgü Kontrol Teknolojilerinin Araştırılıp Geliştirilerek Göl Havzası İçin Uyarlanması' projesi ile Adapazarı ve çevresindeki yerleşim birimlerinin içme suyu kaynağı olan Sapanca Gölü'nün içilebilir su özelliğini koruması amaçlanıyor.

Proje ile gölü tehdit eden kirlilik kaynakları için uygun kontrol teknolojilerinin araştırılarak havzaya uyarlanması planlanıyor.
 

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]