Sapanca Gölü, Aşka Geldi

Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) Genel Müdürü Rüstem Keleş, son yağışlarla birlikte Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin 32.20 metre ile maksimum düzeye çıktığını söyledi.

Keleş, CİHAN muhabirine yaptığı açıklamada, mart ayının yağışlı geçmesiyle Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin son 5 yılın en yüksek noktasına ulaştığını belirtti.

Yanlışlar Ortada

Yağışlarla birlikte su kalitesinin de arttığını ifade eden Keleş, şu bilgileri verdi: "Son ölçümlerimizde göldeki su seviyesini 32.20 olarak belirledik. Göl şu anda maksimum düzeyde. Çark Deresi kapaklarını açarak gölden saniyede 12 metreküp su tahliye ediyoruz. Göl seviyesini 32.20 metre yükseklikte tutmaya çalışıyoruz. Sahilde bazı yerlerde küçük taşkınlar olabilir. Bu da sahile çok yakın yapıların yapılmasının ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor. Bu doğal bir durum. Yanlış olan göle çok ama çok yakın yapılar yapmak. Bunun yanlış olduğu bir kez daha ortaya çıktı." 

 

Ülkemiz Su Zengini Değil

Sakarya'nın 2009 yazında su sıkıntısı çekmeyeceğini, ancak yine de suyun çok dikkatli kullanılması gerektiğini vurgulayan Keleş, "Su kaynaklarımız sabit. Ancak nüfusumuz giderek artıyor. Bu da suya olan talebi artırıyor. Ancak gölün su kapasitesi belli. Bu bakımdan suyu asla israf etmememiz gerekir. İstanbul'da yapılan Dünya Su Formu'nda da belirtildiği gibi ülkemiz su zengini değil. Dolayısıyla kaynaklarımızı çok verimli değerlendirerek, israfı mutlaka önlemeliyiz" diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]