Sapanca Belediye Başkan Aday Adayı oldu

2009 yerel seçimlerinde MHP’nin Sapanca Belediye Başkan Adayı olan Oya Arapoğlu, Sapanca Belediye Başkan Aday Adaylığı dilekçesini teslim eden ilk isim oldu.

2014 yılında yapılacak olan mahalli seçimler öncesi aday adaylığını açıklayan Oya Arapoğlu, resmi başvurusunu MHP İlçe Yönetim Kurulu\'na sundu.

Arapoğlu’nun aday adaylık dilekçesini alan İlçe Başkanı Berat Taner, konu hakkında şunları söyledi; “Belediye başkan aday adaylığı için resmi olarak ilk başvuruyu Sayın Oya Arapoğlu yaptı.Camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Bu başvuru beni ve yönetim kurulunu fazlasıyla memnun etti. İlerleyen günlerde belki birkaç aday adayı daha çıkabilir. Yönetim kurulu olarak değerlendirip partimiz için en hayırlısı ne ise o kararı vereceğiz. Biz bu yola çıkarken halkımıza, "Sapanca Belediyesi\'ne üç hilalli bayrağı asacağız" sözü verdik. İnşallah, Allah’ın izniyle de muvaffak olacağız.”

Daha önce de aday gösterildi

Başvurusunu yapan Oya Arapoğlu ise, “Siyasi hayatıma 2004 yılında MHP\'den Adapazarı Belediye Meclis Üyesi seçilerek başladım. Daha sonra 2007 ve 2011 Genel seçimlerinde milletvekili adaylığına layık görüldüm. 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerde yine Sapanca\'dan Belediye Başkanlığı\'na aday gösterildiğim dönemde çok az oy farkı ile seçimleri kazanamadık. MHP genel merkezinde 2. dönem Siyaset ve Liderlik Okulu\'na katılarak sertifika aldım. Sakarya’daki birçok sivil toplum örgütünde görev aldım. TMMOB Şehir Plancıları Odası Sakarya İl Temsilciliği görevinde bulundum ve aday olabilmek için bu görevimden istifa ettim. Şimdi yeniden aday adayı olarak karşınızdayım” dedi.

Bu güne kadar her ortam ve platformda Sapanca\'nın sorunlarını dile getirip Sapanca\'nın sesi olmaya çalıştığına işaret eden Arapoğlu, “Edinmiş olduğum bilgi, birikim, tecrübe ve deneyimi Sapancamızın çok daha iyi noktalara gelmesi, sahip olduğu potansiyeli değerlendirerek, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatının gelişmesi, fiziksel olarak kendi alanında örnek şehir olabilmesi adına kullanma istek ve çabasındayım. Bu amaçla halkımızla ve partimizin büyükleriyle yaptığımız istişareler sonucunda ve sizlerden aldığım güç, güven ve destekle yeniden aday adayı olmaya karar verdim. Sizlerle birlik ve beraberlik içinde herkesi, her kesimi kucaklayarak başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Çıktığımız bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]