Sapanca arıtma tesisine kavuşuyor

Serdivan Hızırilyas ve Karapürçek İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nin ardından Sapanca Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisi, 4 Eylül Çarşamba, saat 13.00’de hizmete alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yeni içmesuyu arıtma tesislerimizle, Sakarya’daki tüm çeşmelere birinci sınıf su ulaştıracağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan İçmesuyu Arıtma Tesisleri, teker teker devreye alınıyor. Hızırilyas ve Karapürçek Arıtma Tesisleri’nin ardından hizmete alınacak tesislerin, sistemi ve teknolojisiyle dünyadaki en ileri arıtma tesislerinden olduğunu belirten Başkan Toçoğlu, “İçme suyu arıtma tesislerimiz, şehrimizin gelecek 50 - 100 yıllık içme suyu arıtma ihtiyacına cevap verebilecek. Kapasitesi ve teknolojisiyle Türkiye’de ilk olan bu tesisler, bulanıklık ve alg gibi sorunları tamamen bertaraf edebilecek teknolojiye sahip” diye konuştu.

"Dünya standartları üzerinde içme suyu akacak"

Sapanca Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisi hakkında bilgi veren Başkan Toçoğlu, “Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisimizde arıtılan su, Sapanca Merkez’de yaşayan vatandaşlarımızın çeşmelerine ulaşacak. Şu anda bu bölgedeki su tüketimi yılda yaklaşık 3,5 milyon metreküp. Bizim inşa ettiğimiz tesisin kapasitesi ise yıllık 5,5 milyon metreküp. 2 milyon 122 bin TL’lik yatırımla inşa ettiğimiz bu tesis sayesinde, Sapancalı kardeşlerimin çeşmelerinden uzun yıllar dünya standartlarının üzerinde içme suyu akacak” dedi.

6 yeni arıtma tesisinden Kurtköy, Hacımercan ve Yeşilyurt İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde de son çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Başkan Toçoğlu, “İnşallah, Muradiye İçmesuyu Arıtma Tesisimizin 4 Eylül Çarşamba günü saat 13.00’da gerçekleştireceğimiz açılışının ardından, Hacımercan, Yeşilyurt ve Kurtköy İçmesuyu Arıtma Tesislerini de kısa bir süre içerisinde tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yeni arıtma tesislerimizle; şehrimizin tüm bölgelerine, dünya standartlarından çok daha iyi değerlere sahip içmesuyu ulaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]