Şap hastalığına karşı aşı kampanyası

Sapanca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fehmi Binici, şap hastalığına karşı aşı çalışması başlattıklarını söyledi.

Binici, gazetecilere yaptığı açıklamada, şap hastalığının her yıl ekonomik anlamda büyük zayiatlar meydana getirdiğini belirterek, bu hastalığa karşı Sapanca genelinde bulunan mahallelerde aşılama çalışmaları yapılacağını kaydetti.

Çalışmaların, ileri gebe olan hayvanlar ile 2 ayını doldurmayan buzağılar haricindeki tüm sığırları kapsadığını vurgulayan Binici, \'\'Bu çalışma sonrası, kaçak yollarla ülkemize sokulan hayvanlardan bulaşan nodüler ekzantem hastalığına karşı aşılama çalışmasına başlanacak\'\' dedi.

Vatandaşların hastalıklara karşı alabilecekleri başlıca önlemlere değinen Binici, şöyle konuştu:

\'\'Bu hastalık kan emici sinekler ve keneler ile yayıldığından hayvanların ve ahırların sahipleri tarafında kan emici haşerelere karşıda ilaçlanması çok faydalı olacaktır. Bu çalışmalarımızın yanında tüm kedi ve köpekler kuduz aşısı ile aşılanacaktır. Aşılama çalışmalarımızın başarıya ulaşması için yetiştiricilerimizin ve muhtarlıkların konuya azami özen göstermesi aşılama ekiplerine yardımcı olması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki aşılama çalışmalarının başarıya ulaşması, hem sağlığımızın hem de ekonomimizin güvencesi olacaktır.\'\'
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]