Şantiyede feci kaza: 1 ölü

Büyük Melen Barajı’nın dolgu malzemesi üretim sahasında yük boşaltan damperli kamyon, zemindeki dolgu malzemesinin kayması sonucu 30 metreden yuvarlandı. Kazada 61 yaşındaki sürücü feci şekilde hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre dün gece İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için yapımına başlanan Büyük Melen Barajı’nın dolgu malzemesi üretim sahasında çalışan 61 yaşındaki İlyas Aksoy kamyonun damperini kaldırıp yükünü boşalttığı sırada zemindeki dolgu malzemesi kaymaya başladı. 30 metreden yuvarlanan kamyonun sürücüsü, feci şekilde hayatını kaybetti.

Kamyonun içinde sıkıştığı yerden uzun uğraşlar sonucu çıkarılan Aksoy’un cansız bedeninden kopan parçaları olay yeri inceleme ekipleri titizlikle toplarken, yakınları ise sinir krizi geçirdi.

İlyas Aksoy’un yeğeni Suat Aksoy, “Bunun adı ölüm değil, bu bir ihmaldir. Burada araçları döküm sahasına sıfır yaklaştırıyorlar, makineler mazot yakmasın diye. Sıfır yaklaşınca da dolgu malzemesi yumuşak, malzemede çökme oluyor, burada özellikle gece vardiyasında bir ışıklı tabela olması lazım ve güvenlik şeridi çekilmiş olması gerekiyor. Bunların hiçbiri burada yok. Bu mu insana verilen değer? Gereken önlemlerin alınması çok mu zor?” ifadelerini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]