Şantaj Yapıldığı Söyleyen Aya, İddiaları Yanıtladı

Otel odasında bir bayanla uygunsuz vaziyette çekilmiş fotoğrafla gündeme gelen Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, iddialara cevap verdi.  

Adapazarı'nda yayın yapan yerel bir gazete tarafından otel odasında bir bayanla uygunsuz vaziyette fotoğrafı yayınlanan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya sessizliğini bozdu. Söz konusu fotoğrafın önce Sakarya ardından ulusal basında yayınlanmasının ardından yönetim kurulu ile bir toplantı yapan Aya, avukatı aracılığıyla savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Aya, ilgili gazete yöneticilerinin kendilerinden rüşvet istediğini iddia etti. 

İddialar Asılsızdır

Başkan Aya, önce kamuoyunu bilgilendirmek için hazırladığı basın açıklamasını okudu. Aya, açıklamasında, "Bir yerel gazetede şahsım üzerinden yönetim kurulu başkanı olduğum APEK ve Adapazarı Şeker Fabrikası A.Ş.'yi yıpratmak amacı taşıyan asılsız iddialar yer almıştır. İddiacı gazetenin hali hazırdaki yöneticilerinin kurmuş olduğu bir ticari şirket ile APEK arasında ticari ilişkinin gayri yasal boyuta taşınmak istenmesi ve bu yolla haksız kazanç elde etme çabası sonuçsuz kalmıştır. Bu şirketin yapmış olduğu gayri yasal kazanç sağlama teklifleri şahsım ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım tarafından reddedilmiştir" dedi.

Bu nedenle misilleme yapılırcasına yayınlanan haber niteliği dahi taşımayan yazıların sansasyonel, asılsız ve çirkin yayınlar olup tamamen gerçek dışı olduğunu anlatan Aya, şöyle konuştu:
"Şahsı ve yönetim kurulunun diğer üyeleri şimdiye dek olduğu gibi hukuk dışı ticari çıkar amacı taşıyan bu tür şantaj ve tehditlere boyun eğmeme kararlığını sürdürecektir. Başlatılan hukuki ve cezai süreç gerçekleri gün ışığına çıkaracaktır."

Kimsen Belden Aşağıya Vurmasın

Açıklamanın ardından soruları cevaplayan Aya, iddiaya ilişkin fotonun iki yıl önce başkan olmadan önce çekildiğini, fotoğrafın yayınlanmaması için kendisinden rüşvet istendiğini ileri sürdü. Olayın yargıya ulaştığını ifade eden Aya, sözlerine şöyle devam etti:
"Bununla ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. Benden para istediler vermedim. Böyle oldu. Ben burada bir dik duruşumu gösterdim. İlk gün neysem bugünde oyum. Varsa bildikleri haksız kazanç, yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırdığıma ilişkin bir belge varsa onu yayınlasınlar. Kimse belden aşağıya vurmasın."

Kimsenin Yıpratmaya Hakkı Yok

Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay da fabrikanın ilgisiz bir takım iddialarla yıpratılmak istendiğini iddia etti. Ahlak polisi olmadığını anlatan Kalay, şöyle konuştu:
"Fabrika tam kapasite çalışıyor. Bu şekilde iddialarla fabrikayı kimsenin yıpratmaya hakkı yok. Varsa usulsüzlük ve yolsuzluk bunu konuşalım, araştıralım. Ben de savcılığa giderek suç duyurusunda bulunayım. Para istenip vermediyse başkanı tebrik ederim. Eğer istenen 1 trilyon ise başkan nereden bulup verecek."

Çiftçilerin bazıları iddialara ilişkin konuşmaktan kaçınırken, bazıları ise iddiaların doğru olması durumunda yönetimin toptan istifa etmesi gerektiğini söylediler. 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]