Şansal Büyüka "Sakarya türk futboluna damga vurdu"

Şansal Büyüka; “Türk futbolunun son 20 senesine damga vuran hangi milli oyuncu varsa Sakarya’dan çıkma.”

Dün akşam Lig Tv ekranlarında yayınlanan Maraton programında türk futbolunun alt yapı sorunlarına değinildi. Şansal Büyüka’nın moderatörlüğünü yaptığı programda yorumcu Tümer Metin ve Gaziantepspor teknik direktörü Mutlu Topçu konuk olarak ekrandaydı.

Futbolcu yetiştirmek adına alt yapıya ne şekilde yatırımlar yapılması gerektiği konuşulan programda teknik direktör Mutlu Topçu alt yapı sistemi ile akalı şu ifadeleri kullandı. Topçu; “ Bizim Türkiye’de sistem şu; A takım başarılı olursa alt yapı bir şekilde yaşıyor ama A takım başarısız olursa, geçmiş olsun.” İfadelerini kullandı.

Tümer Metin ise söze şöyle devam etti; “ Alt yapı yaşamak zorunda o suyun orda akması lazım yoksa gün be gün tıkanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şansal Büyüka’da türk futboluna damga vuran Sakarya, Kocaeli, İzmir, Adana gibi şehirlerden son zamanlarda neden futbolcu çıkmadığına yakındı. Büyüka sözlerine şöyle devam etti. “ Trabzon’dan bu tarafa Karadeniz’de Süper Lig’de oynayan takım kalmadı. İzmir yok. Adana yok. Bir futbolcu fabrikası Sakarya, Kocaeli, İnegöl yok.” İfadelerini kullandı. Bu şehirlerin futbolcu yetiştirip, geliştirip türk futboluna çok şey kazandırdıklarını dile getiren Büyüka Sakarya için ayrı bir parantez açtı.

Şansal Büyüka: “Sen Sakaryalı olduğun için söylüyorsun diyorlar ama bakın türk futbolunun son 20 senesine damga vuran hangi milli oyuncu varsa Sakarya’dan çıkma. 3. Lig’de 10 tane milli takımlarda oynayan oyuncusu var. Bir bereket var orda.” İfadelerini kullandı.

İşte dün akşam Maraton programında yayınlanan o kısım;

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]