Saniye Saniye Hırsızlık

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bir iş yerine müşteri gibi gelen şüpheli anne ve kızı 5 saniye içinde genç bir kızın çantasını alıp kaçarken, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı.  

Edinilen bilgiye göre olay, Pamukova ilçesinin en işlek merkezlerinden biri olan kapalı Pazar yerinde meydana geldi. İsmail Turan'ın sahibi olduğu Turan Kundura'ya gelen genç kız ve ailesi kızlarına ayakkabı beğendirmek için adeta seferber oldu. Anneanne, anne, ağabey ve tüm aile fertleri ayakkabı beğenirken, ailesinin beğendiği ayakkabıları giymek isteyen genç kız küçük bir tabureye oturduktan sonra elindeki yeşil çantayı bir kenara bıraktı. Kasaya yakın bir yere çantasını bırakan genç kız olacaklardan habersiz ayakkabı seçmeye devam ederken, iş yerine şüpheli olan anne ve kızı girdi. Aile fertlerini kontrol eden şüpheli iş yerine girdiği gibi ayakkabı reyonuna bakarken, elindeki siyah çantayı genç kızın çantasının bulunduğu yere koydu. Eline bir adet ayakkabı alan şüpheli kadın aldığı ayakkabıyı bıraktıktan sonra kendi çantası ile genç kızın çantasını aldıktan sonra küçük kızına verdi. Çantayı aldıktan sonra annesi ile birlikte iş yerinden ayrılan şüpheliler gözden kayboldular. Olanlardan habersiz aile alışverişe devam ederken genç kız beğendiği ayakkabının ücretini ödemek üzere çantaya yönelince şok oldu. Aile fertleri her yerde kayıp çantayı ararken, iş yeri sahibi İsmail Turan iş yerinde bulunan güvenlik kameralarını inceledi.

Yapılan inceleme sonunda çantanın şüpheli anne ve kızı tarafından çalındığını gören genç kız ve ailesi hemen polisten yardım istedi. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek genç kız ve ailesiyle konuştuktan sonra güvenlik kameralarını incelediler. Polis hırsızların eşkallerini tespit ederek çalışma başlatırken, iş yerini güvenlik kameraları ile donatan İsmail Turan çantanın 5 saniye gibi kısa bir süre içinde çalındığını söyledi.   

Çantanın çalındığının güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu ortaya çıktığını ifade eden Turan " İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyorum. Olay anında ben de yukarda başka bir müşteri ile ilgileniyordum. Çantanın çalındığını duyunca gelip kameralara baktım. Ben de esnaf arkadaşlar da bu iş karşısında çok şaşırdık. Kadın ve kızı 5 saniye içinde çantayı alıp çıkmış. Bunların bu işte bayağı usta olduğunu görüyoruz " dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]