Sanayi Devinden Örnek İşbirliği

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde, Toyota Boshoku fabrikası ile Serdivan Belediyesi iş birliğinde 140 adet fidan dikildi. Törene Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Toyota Boshoku Türkiye Başkanı Toshio Suzuki, Başkan Yardımcısı Yasuhiko Noba, Üretim Bölümü Genel Müdürü Hiroo Nonoyama, Yönetim Grubu Genel Müdürü Halim Turhan, İdari İşler Müdürü Yener Tutluer ile vatandaşlar katıldı.

Toyota Boshoku Türkiye Başkanı Toshio Suzuki, dünyada son yıllarda çevreye büyük önem verilmeye başlandığını ifade ederek, "Ağaç dikmek çevreyi korumanın en önemlilerinden biri. Ağaç dikilmesinin yaygınlaştırılması çok önemli. Bizde şirket olarak bu çerçevede ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık, 3 yıl önce Japonya'da düzenlenen fuarın konusu çevreydi. Orada öğrendiğim bir bilgi beni çok etkiledi. Bu bin insanın rahat bir yaşam sürmesi için 4 tane dikili ağacının olması gerektiğiydi. Bu beni çok etkiledi. Ne kadar çok ağaç ekersek insan yaşamını daha da kolaylaştırırız. Türkler ile Japonların çevreye büyük önem verdiklerini biliyorum" dedi.
Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, ülkemizin ve ilin önemli sanayi kuruluşlarından birinin bu güzel faaliyet için burayı seçtiği için kendilerine teşekkür ettiğini belirterek, bölgenin yeşille anılacağını söyledi.

Toshio Suzuki ve Başkan Toçoğlu daha sonra birbirlerine plaket verdi. Suzuki ve Başkan Toçoğlu birlikte japon kırmızı erik ağacını diktiler, 3 dönüm arazi üzerine erik ve akasya ağaçlarından 140 fidan dikildi.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]