"Sana İhtiyacım Var" kampanyası tanıtıldı

Türk Kızılayı, Diyanet Sen, Eğitim Bir Sen ve AFAT işbirliğiyle, açlık ve hastalıkla mücadele eden Suriyeli çocuklara yönelik kampanya başlattı.

Sınırdaki kamplardaki kadın ve çocuklara yardım amaçlı hazırlanan kampanya hakkında bilgiler vermek üzere Orman Park’ta gazetecilerle bir araya gelen Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantıya ayrıca; Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Oğuzhan Özkan ile İl Müftü yardımcısı ve Diyanet Sen Şube Başkanı Yunus Acar da katıldı.

Komşu Suriye’de kadın ve çocukların büyük bir dramla karşı karşıya olduğunu belirten İşgüzar, bu zamana kadar 300 bin Suriyeliye yiyecek, giyecek ve barınma yardımları gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yardımların yeterli olmadığının altını çizen İşgüzar, “Özellikle çocuklar açlık ve hastalıklarla boğuşuyor. Bunun için Sakaryalıların daha fazla duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

Katlıpazar önündeki konteynerde yardımları kabul ettiklerini söyleyen Başkan İşgüzar, şöyle konuştu: “Suriye’de yaşanan dramı en azından biraz daha hafifletmek için Sakaryalıları bu yardım kampanyasına davet ediyorum. Açlıktan ölen insanların hesabını inanın hiç kimse veremez. Halkımızdan ve ilimizde bulunan sivil toplum örgütlerinden bu konuya karşı duyarlı olmalarını arzu ediyorum.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]