'Şampiyonluğu korumak şampiyon olmaktan daha zor'

Dünya Şampiyonu Milli Karateci Enes Erkan, şampiyon olmanın zor, o unvanı korumanın ise çok daha zor olduğunu ifade ederek, "Türkiye\'de üst üste dünya şampiyonu unvanı alan tek erkek benim. Bu iş kolay olsaydı, Türkiye\'de dünya şampiyonu olan 4 adam, bu unvanı yinelerdi" dedi.  

Erkan yaptığı açıklamada, Almanya\'da düzenlenen Dünya Büyükler Karate Şampiyonası\'nda Türkiye\'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını ve şampiyon olarak amacına ulaştığını söyledi.

Müsabakalarda aklında olan tek şeyin dünya şampiyonu unvanını yinelemek olduğunu ifade eden Erkan, zor da olsa altın madalyayı Türkiye\'ye kazandırmanın ve Türk bayrağının göndere çekilmesinin tarif edilemeyecek bir duygu olduğunu vurguladı.

Enes Erkan, en önemlisinin üst üste altın madalya alarak tarihe geçmek olduğunu dile getirerek, "Karate branşında üst üste Dünya Şampiyonu, Avrupa Şampiyonu olan sporcu bayanlarda vardı ama erkeklerde yoktu o yüzden böyle bir şeyi kendim yaşadığım için çok mutluyum" ifadesini kullandı.

Hem Türk hem de müslüman olarak şampiyonluk kürsüsünde bulunmaktan çok keyif aldığını belirten Erkan, aldıkları sonuçla yaptıkları çalışmaların ve yoğun kamp döneminin hakkını verdiklerini söyledi.

Erkan, Dünya Şampiyonluğu için çalışmalara ocak ayında başladıklarını belirterek, "Önce mayıs ayında Finlandiya\'da Avrupa Şampiyonası için 3 aylık kamp dönemi geçirdik ve orada Avrupa Şampiyonu olduk. Sonra bir ay gibi boşluğumuz oldu ve Dünya Şampiyonası için hazırlıklara başladık. Bu kamp da 3 aylık bir süreçti. Yani Dünya Şampiyonasına kadar 6 ay kamptaydım. Şampiyonluklar böyle şansla olunan şeyler değil, çalışarak, alnımızın teriyle geldiğimiz ve kazandığımız madalyalar, şampiyonluklar" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki hedefinin İstanbul\'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası\'na katılıp altın madalyayı ilk kez Türkiye\'de kazanmak olduğuna işaret eden Erkan, sonrasında Azerbaycan\'da düzenlenecek Avrupa Oyunları\'nda altın madalya kazanmak istediğini vurguladı.

"Yeni dünya şampiyonları yetiştirmek istiyorum"
Milli sporcu Erkan, kazandığı unvanların ve başarılarının bazı kesimler tarafından basite indirgenmesinin kendisini üzüldüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Artık, şunu hissetmeye başladım, insanlar Enes Erkan ismini duyunca, kolay bir bir şey yapmışım gibi \'yine mi şampiyon oldu\' diyor. İnanın o şampiyonlukları kazanmak çok zor, çok emek var, bu söylemler zoruma gidiyor. Şampiyon olmak zor ama orada o unvanı korumak çok daha zor. Türkiye\'de üst üste dünya şampiyonu unvanı alan bir tek erkek benim. Bu iş kolay olsaydı, Türkiye\'de dünya şampiyonu olan 4 adam, bu unvanı yinelerdi. Küçümseyici söylemler duyunca \'artık bırakma zamanım mı geldi\' diye düşünüyorum. Bırakma fikri daha kafamda oluşmadı ama aynı şekilde devam ederse bırakma kararı da alabilirim."

Karate sporuna her zaman hizmet edeceğini vurgulayan Erkan, "Üst üste 2 kere dünya şampiyonu olanlara müşavir olma hakkı tanınıyor. İnşallah o kadroya da geçeceğim, Üniversite de bitti. Hedef aynı zamanda karate sporunda antrenör olarak devam etmek.  Yeni dünya şampiyonları yetiştirmek istiyorum" ifadesini kullandı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]