Şampiyondan Sitem Dolu Sözler!

Ankara’da yapılan turnuvalar sonrasında yeniden Dünya Veteranlar Güreş şampiyonu olmayı başaran Sakaryalı milli güreşçi Kamil Özdağ, Türkiye’de spora ve sporcuya gereken önemin verilmediğini öne sürerek hem yöneticilere, hem de medya kuruluşlarına sitemde bulundu.  Özdağ, “Şampiyon oldum ama bırakın dünyayı ya da Türkiye’yi, Akyazı Belediyesinden bile en ufak ilgi görmedim” dedi.

Hür Fm’de Hülya Sürücü’nün hazırlayıp sunduğu Detay Özel programına konuk olan Kamil Özdağ, ilgisizlik ve maddi imkansızlıklar yüzünden çok sayıda sporcunun sporu en verimli çağlarında bırakmak zorunda kaldığını, bunun da ülkenin acı bir gerçeği olduğunu söyledi.

Kendisi gibi güreşçi olan oğulları Fatih, Talha ve Oğuzhan Özdağ ile birlikte katıldığı programda, güreş sporuna gereken ilginin gösterilmediğini öne süren Kamil Özdağ, karşılama törenine Akyazı Belediyesinden bir tek yetkilinin bile katılmamasının kendisini üzdüğünü belirterek, “Akyazı belediyesinden bu konuda açıklama bekliyorum” dedi.

Veteran kelimesinin ustalar anlamına geldiğini açıklayan Kamil Özdağ,”18 yıldır veteranlar güreş şampiyonası yapılıyor. Eskiyi yad etme anlamında bu turnuva güzel bir organizasyon” dedi.

ŞAMPİYONAYA 1 YILDA HAZIRLANDIM

Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası’na 1 yılda hazırlandığını belirten milli güreşçi Kamil Özdağ, “Rusya’da yapılan dünya şampiyonasında 3 ncü olmuştum. Kendi kendime dedim ki; “ya güreşi bırak, ya da doğru dürüst yap”. Bu sene için iyi hazırlandım. Hedefim şampiyonluktu. Nihayet hedefime ulaştım”şeklinde konuştu.

DOKTOR YASAĞINA RAĞMEN DEVAM ETTİM

“Bel fıtığı rahatsızlığım beni çok etkiledi. Antrenmanları ara ara bırakmak zorunda kaldım. Doktor uyarısına rağmen hazırlıklarımı devam ettirdim”diyen Özdağ, fıtık rahatsızlığının dünya şampiyonluğundan bir gece önce kendisini bayağı zorladığını, hatta turnuvaya katılıp katılamayacağı konusunda da endişeye kapıldığını söyledi.

“Oğullarım beni müsabakalara hazırladı. Minderde birebir güreşirdik. Kendimi rakip yerine koyardım. Zamanında ben onları çalıştırdım, bu defa onlar beni çalıştırdı. Öğrencilerimin de bana desteği oldu” diyen Kamil Özdağ oğulları ve öğrencilerine teşekkür etti.

GÜREŞE BABAM İSTEDİ DİYE BAŞLADIM

Güreş sporuyla ilgilenmeye babasının vasıtasıyla başladığını anlatan Oğuzhan Özdağ da,  “Güreşe ilkokul 3. sınıfa giderken babamın isteğiyle başladım. Ama iyi de oldu, sokakta gezmek yerine güreşle ilgilendim. Giderek soğuyunca bıraktım ve iş dünyasına girdim. Güreşle ilgilendiğim dönemde Sakarya şampiyonluğum oldu. Bu beni mutlu etmeye yetti” şeklinde konuştu.

HEDEFİM AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU Fatih Özdağ ise, “Ben de güreşe 10 yaşında başladım. 3 Türkiye şampiyonluğu, 4 Türkiye  2 nciliği, 3 de Türkiye 3. ncülüğü aldım. 2008’de Avrupa 5 ncisi oldum. 2007’de Karadeniz oyunlarında 5 ncilik elde ettim. 2008’de Uluslar arası Zafer Turnuvasında 3 ncülüğüm var. 2008’de uluslar arası Türk dünyası turnuvasında 2 nciliğim oldu. Bu sene sakatlık yüzünden bir derece alamadım” dedi ve önümüzdeki yılki hedefinin Avrupa şampiyonluğunu elde etmek olduğunu söyledi.

Talha Özdağ da,“Güreşe ilkokula giderken başladım. Sakarya şampiyonluğum var. Türkiye şampiyonasında 5 nci oldum. Okullararası gruplar güreş turnuvasında 1 nci oldum” dedi.

“58 kiloda tartıldım. Diğer iki rakibim 63 kiloda tartılınca Türkiye şampiyonasında karşıma rakip çıkmadı ve dolayısıyla Türkiye şampiyonu oldum” diyen Kamil Özdağ, dünya şampiyonluğunu elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

BELEDİYE DESTEĞİ YOK

Dinleyiciden gelen bir soru üzerine, Akyazı Belediyesinden şampiyonluk sürecinde hiçbir destek almadığını öne süren Kamil Özdağ, “Belediyeden güreş antrenörlüğü için 500 YTL maaş alıyorum. Dünya şampiyonasına sadece kendi imkanlarımla hazırlandım. Belediyeden destek almadım. Bu da beni çok üzdü” dedi.

22 YIL SONRA YENİDEN MİLLİ MAYO GİYDİM

“22 yıl sonra milli mayo giyip mindere çıkmanın heyecanını yaşadım” diyen Kamil Özdağ, turnuva sayesinde eskileri yad etme fırsatı bulduğunu anlattı.

Kendisini desteklemek için Ankara’ya gelen ailesine teşekkür eden Özdağ, “Aile desteğini hissetmek güzel duyguydu, ancak, içimde yenilme korkusu da vardı. Ama çok şükür yenilmedim” dedi.

Oğuzhan, Fatih ve Talha Özdağ da “Babamıza güveniyorduk. Onunla gurur duyduk.” şeklinde konuştular.

TEKLİFLERE AÇIĞIM

Hülya Sürücü ile Detay Programında bir dinleyiciden gelen “Başka belediyeden teklif gelirse transfer olur musunuz?”şeklindeki soruyu yanıtlayan Özdağ, “Zor bir soru. Akyazı’da altyapımız var. Ama gelen tekliflere de bakılabilir. Düşünebilirim”dedi.

Sakarya’yı temsilen turnuvalara katılan Yusuf Sarı’nın 4 ncü, Musa Çalışkan’ın da 5 nci olduğunu söyleyen Özdağ,”Onlar yeterince hazırlanamadıkları için iyi derece alamadılar. Çünkü kısa zamanda başarı gelmez” şeklinde konuştu.

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Kendisi için Sakarya’da düzenlenen karşılama törenine Akyazı Belediyesinden bir temsilcinin katılmamasına üzüldüğünü söyleyen Kamil Özdağ, “Ben böyle şeylere alışkınım. Bu ilk defa olmuyor. Olay beni üzdü. Ama bu soruyu bana değil başkana sormanız gerekir. Karşılamaya neden gelmediler ben de merak ediyorum. Başarının karşılığı bu olmamalıydı” dedi.

Özdağ, “Beni karşılamaya gelen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonluk güzel duygu. Her sporcunun ulaşmak istediği bir hedef” dedi.

Olayı değerlendiren Oğuzhan, Fatih ve Talha Özdağ da, “Akyazı belediyesinden hiç kimsenin karşılamaya gelmemesi sadece babamızı değil, tüm Akyazılıları üzdü. Başkandan bir açıklama bekliyoruz. İlgisizliğin sebebini de merak ediyoruz”şeklinde konuştular.

BAŞKANLA GÖRÜŞEMİYORUZ

Kamil Özdağ bir başka soru üzerine de Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ile görüşememekten yakındı. Özdağ “Her nedense Başkanla uzun süredir bir araya gelemiyoruz. Bir suç işlediysem beni çağırıp sorsunlar. Ayrıca bir suç işlediğimi de sanmıyorum.” dedi.

SPONSORLUK TEKLİFİ

Öte yandan Detay Programı devam ederken radyoyu telefonla arayan Özdağlar Mobilya yetkilisinden, spor malzemeleri konusunda Kamil Özdağ’a sponsorluk teklifi geldi. Yapılan bu teklif Kamil Özdağ’ı mutlu etti.

Milli güreşçi Kamil Özdağ bir başka soru üzerine de, önümüzdeki veteranlar şampiyonasına katılıp katılmayacağının sağlık durumuna bağlı olduğunu söyledi.

SPORCUYA ÖNEM VERİLMİYOR

Türkiye’de spora ve sporcuya yeterince önem verilmediğini öne süren Özdağ, “Bu bir gerçek. Türkiye’de spora ve sporcuya sahip çıkılmıyor. Herkes kendi imkanlarıyla başarıya ulaşmaya çalışıyor. Maddi imkansızlık sporcuları spordan uzaklaştırıyor” dedi.

Medyanın ilgisizliğinin federasyonun eksikliğinden kaynaklandığını öne süren Kamil Özdağ, “Federasyon medya ile gerekli iletişimi kuramadı. Haber verilseydi tüm medya dünya şampiyonasına gelirdi ve haberleri yayınlardı. Üstelik yazılı basın kadar maalesef görsel basın bize ilgi göstermedi” şeklinde konuştu.

Belediyelerin güreş takımı kurması gerektiğinin altını çizen Özdağ, gençlerin en verimli çağlarında işsizlik yüzünden güreşi bırakmak zorunda kaldığını belirterek, “Milli takımı sırtlanıp götürecek o kadar güzel kişiler vardı ki, ama maalesef hepsi de elimizden uçup gittiler” dedi.

GENÇLERE TAVSİYELER

Oğuzhan, Fatih ve Talha Özdağ da gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Kahve köşelerinde zaman öldürmeyin, sporun herhangi bir dalı ile ilgilenin” şeklinde konuştular.

“Rahmetli Hakkı Pehlivan beni cami avlusunda keşfetti. İyi ki de keşfetti. Şampiyon olduk” diyen Kamil Özdağ, Türkiye’de diğer spor dalları kadar güreşe ilgi gösterilmemesinden yakındı ve“Bu konuda da basına çok iş düşüyor. Güreşe medyada daha çok yer vermek lazım” dedi.

Öte yandan yaklaşık 1 saat süren canlı yayın sonrasında program yapımcısı ve sunucusu Hülya Sürücü tarafından dünya güreş şampiyonu Kamil Özdağ'a bir demet çiçek takdim edildi.

Haber-Hülya Sürücü

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]