Şampiyon, unvanını korumak istiyor

Kariyerinde 10 altın madalya kazanan 28 yaşındaki milli karateci Enes Erkan, Almanya\'da düzenlenecek Büyükler Dünya Karate Şampiyonası\'nda \'şampiyon\' unvanını korumak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karate Milli Takımı\'nın Düzce\'deki ikinci etap çalışmalarına katılan Erkan yaptığı açıklamada, "Erkekler +84" kategorisinde mücadele edeceği şampiyonanın hazırlıklarına iki ay öncesinden başladıklarını söyledi.

Karateyle 9 yaşında tanıştığını belirten Erkan, "Şu anda 28 yaşındayım. 19 yıldır bu işin içindeyim. Babam kick boksçuydu. Karateye kick boks kökenli başladım. Hocamız Hikmet Şahan, beni bu spora yönlendirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesine geçtim ve orada da devam ediyorum" dedi.

İlk defa 2001 yılında milli formayı terlettiğini ifade eden Erkan, 13 yıldır milli takımda görev yaptığını ve bu süreçte 10 altın madalyanın yanı sıra çok sayıda ikincilik ve üçüncülük aldığını kaydetti.

Son olarak 2012\'de dünya şampiyonu olduğunu anımsatan Erkan, "2013 ve 2014\'te Avrupa şampiyonu oldum. Almanya\'ya, nasip olursa unvan korumaya gidiyorum. Milli takımdaki 14\'üncü yılımda 5\'inci Dünya Şampiyonluğu\'nu hedefliyorum. Ümit Milli, Genç Milli, Büyük Milli takımlarında dünya şampiyonluğum var. Üniversitelerarası Dünya Şampiyonluğum da var. Bu da olursa tadından yenmeyecek yani" şeklinde konuştu.

Prensip olarak girdiği her turnuvada altın madalyayı hedeflediğini ve onun için çalıştığını aktaran milli karateci, "Antrenmanlarda da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bana göre çalışmak da ibadettir. İbadetinizi çalışarak da yapabilirsiniz. Ben o zihniyette bakıyorum olaya, çalışıyorum. Rabbim de yüzümüzü kara çıkarmıyor, utandırmıyor bizi. Altın madalyaya ulaşıyoruz, burada da hedefimiz o. Takımımız moral, motivasyon, güç, her bakımdan iyi seviyede. İnşallah burada da şampiyon olacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Spor, hayatının merkezinde yer alıyor

Spor hayatının, üniversite eğitimini biraz zorlaştırdığını vurgulayan Erkan, "Bu yıl üniversitede 9\'uncu yılım. Sakarya Üniversitesi Spor Akademisi\'nde okuyorum. Hocalarımız yardımcı oluyorlar, sağ olsunlar. Hem milli sporcu olup hem de profesyonel anlamda bu işi yapmanın yanında ekstra iş yapma olanağınız çok zor çünkü senenin 6 ayı kamptayız" bilgisini paylaştı.

Yılın kalan yarısında ailesine zaman ayırdığını aktaran Erkan, evli ve iki çocuk babası olduğunu anlattı.

Kamp sürecini ve Almanya hazırlıklarını değerlendiren Erkan, "Şu an her şey bizim açımızdan olumlu gidiyor. Müslüman bir toplumuz. Müslüman, Müslüman\'ın kardeşidir. Kardeş kardeşe zulmedemez, öldüremez. Takım olarak antrenman aralarında odalarımıza gittiğimizde bunları seyrediyoruz. Antrenmana düşük geliyoruz. Sonra diyoruz ki \'Bizim hedefimiz var, ona ulaşmak için çalışmalıyız\'. İnanın bizi etkiliyor. Hepimiz kardeşiz, buradan herkesi sevgiye, saygıya davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]