Şampiyon Baba-Oğuldan "İlle de Spor" Mesajı

Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonu Kamil Özdağ ve Yıldızlar Avrupa 5 ncisi Fatih Özdağ, spora erken yaşta başlamak gerektiğini, gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmanın en iyi yolunun da spor olduğunu söylediler.

Hür Fm'de Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı'na konuk olan baba Kamil Özdağ ve oğlu Fatih Özdağ ailelere seslenerek, “Çocuklarınızı küçük yaşta spora yönlendirin” şeklinde konuştular.

“Spora başlamanın en verimli yaşı 9 veya 10 yaştır” diyen Kamil Özdağ ve Fatih Özdağ, “Gençler kahvehanelerde, oyun salonlarında zaman öldürmesinler, spora yönelsinler. Kötü alışkanlıklardan uzak dursunlar” dediler.

İŞSİZLİK BAŞARIYA ENGEL

Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonu Kamil Özdağ, gençlerin işsizlik veya maddi sıkıntılar yüzünden en verimli çağlarında sporu bırakmak zorunda kaldığını, bunun da üzüntü verici olduğunu söyledi.

80 kez milli olan ve halen Akyazı Belediyesi Güreş Antrenörlüğü görevini yürüten Kamil Özdağ şöyle konuştu:

“Gençler işsizlik veya maddi sıkıntılar yüzünden en verimli çağlarında sporu bırakmak zorunda kalıyorlar. Milli takıma girecek nice çocuklarımız bu yüzden silinip gittiler. Bir güreşçi kolay yetişmiyor. Birkaç sene emek vermek yetmiyor. Gençleri önce işsizlikten veya maddi sıkıntıdan kurtarmak gerekiyor”.

BELEDİYELER GÜREŞ TAKIMI KURMALI

Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonu Kamil Özdağ, yerel yönetimlere spora destek anlamında büyük görevler düştüğünü belirterek, “Belediyeler güreş takımı kurmalı” dedi.

Yıldızlar Avrupa 5 ncisi Fatih Özdağ da spor deyince akla genelde futbolun geldiğini, bunun da üzücü olduğunu belirterek, güreş sporunun da en az futbol kadar ön plana çıkması gerektiğinin altını çizdi.

SPORA VE SPORCUYA ÖNEM VERİLMİYOR

Hülya Sürücü ile Detay Programında, ülkemizde spora ve sporcuya yeteri kadar önem verilmediğini öne süren milli güreşçi Kamil Özdağ, “Bunun aşılabilmesi için yerel yönetimlere büyük görev düşüyor” dedi.

Doping kullanımının sporcunun hem sağlığını, hem de başarısını olumsuz etkilediğini söyleyen Kamil Özdağ, sporcunun kullanacağı ilaçların doktor gözetiminde alınması gerektiğini vurguladı.

Özdağ programda ayrıca, velilere çağrı yaparak, “Çocuklarınızı spor salonlarıyla tanıştırın, spora yönlendirin, onları kötü alışkanlıklardan kurtarın” mesajı verdi.

CAMİ AVLUSUNDA KEŞFEDİLDİM

Detay Programında spora nasıl ve kimin teşvikiyle başladığını anlatan Kamil Özdağ, “Cami avlusunda keşfedildim. İyi bir güreşçi olan Sayın Hakkı Pehlivan beni cami bahçesinde güreştirirdi. Onun arkadaşı olan Kemal Özkan da, Hakkı Pehlivan aracılığıyla benimle tanıştı, tabi sonrasında tabiri caizse de peşimi bırakmadı. İyi ki bırakmamış ki bugünlere geldim” dedi.

Oğlu Oğuzhan'ın bir dönem güreştiğini, diğer oğlu Talha'nın da güreşçi olduğunu ve 12-13 yaş grubunda yakında müsabakalara katılacağını anlatan Kamil Özdağ, “Çocuklarımı evde bire-bir çalıştırıyorum. Onları daha güzel başarılar için motive ediyorum” şeklinde konuştu.

Evde hem kendisi, hem de oğlu Fatih için iki ayrı köşe oluşturduğunu ve bu köşede madalya, kupa ve belgelere yer verdiklerini söyleyen Kamil Özdağ, “Çocuklarımla gurur duyuyorum” dedi.

Türkiye ve Dünya Şampiyonalarına hazırlandığını, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yapılacak turnuvalara katılacağını söyleyen Kamil Özdağ, yeni başarılar ümid ettiğini söyledi

Fatih Özdağ da, 5-7 Haziran'da Büyükler Türkiye Şampiyonasına katılacağını, tüm hazırlıklarını da buna yoğunlaştırdığını anlattı.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]