SAMEK Kurslarının Sayısı Arttırılıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK) Akyazı Şubesi’nde eğitim gören 302 kursiyer, yılsonu etkinliği düzenledi.

Akyazı Merkez Parkı yanındaki Eski Kaymakamlık Binası’nın önünde gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım ve Akyazılılar katıldı.

Dakikalarca Ayakta Alkışlandılar

Gerçekleştirilen programda; karma resim sergisi, gitar ve ney dinletileri ile Türk Halk Müziği Konseri yer aldı. Ayrıca dikiş nakış bölümünde öğrenim gören kursiyerler, yıl boyunca ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünlerini Akyazılıların beğenisine sundu. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği gitar ve bağlama konserinde, Akyazılıları coşturan kursiyerler dakikalarca ayakta alkışlandı. 
Hedef, Yaşam Kalitesini Artırmak

Kursiyerlerin sergilerini gezen ve konserleri izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAMEK kurslarının sayılarını artıracaklarını fakat herkesin bu kurslara sahip çıkması gerektiğini söyledi. Başkan Zeki Toçoğlu, “Belediye olarak SAMEK bünyesinde çeşitli branşlarda kurslar veriyoruz. 2008-2009 eğitim sezonunda bu kurslarımızdan 2750 hemşerimiz yararlandı. Akyazı şubemizde ise 302 kursiyerimiz eğitim gördü. SAMEK kurslarımızla özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyoruz. Akyazıların kurslarımıza olan ilgisinden bir hayli memnunuz. İnşallah önümüzdeki yıl gelen talep doğrultusunda değişik branşlarda da kurslar açacağız” dedi.  

Kursların Sayıları Artacak

Bir kentin kalkınmasında o bölgede yaşayanların sosyal hayata katılmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Toçoğlu, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sosyal ve kültürel faaliyetlere sahip çıkıyoruz. Sizlerden de bu çalışmalara sahip çıkmanızı ve kurslara katılmanızı bekliyoruz. İnşallah SAMEK kurslarının sayılarını daha da artıracağız. Şehirlerimizin gelişmesi için çok çalışacağız” diye konuştu.  

El Birliği ile Çok Güzel Hizmetler

Başkan Zeki Toçoğlu’nun ardından Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı da bir konuşma yaptı. Yaşar Yazıcı, “Bu güzel etkinlikte bulunmak beni çok mutlu etti. SAMEK kurslarını buraya getiren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte de hem Akyazı Belediyesi olarak hem de Büyükşehir Belediyesi olarak el birliği ile çok güzel hizmetler gerçekleştireceğiz” dedi.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]