SAMEK, Büyük İlgi Görüyor

Yeni döneme başlayan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (SAMEK), büyük ilgiyle karşılandı.

Eylül ayının sonuna kadar başvuruları alınan kurslara, 6670 kişi başvuruda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, önemi her geçen gün artan kursları ilçelerde de açacaklarını söyledi. Başkan Duran, "Daha önce Mahalle Eğitim Merkezleri olarak eğitim veren kurslarımız bundan sonra SAMEK olarak markalaşacak. Kurulduğundan bu yana kurslarımız 4000 vatandaşımız mezun oldu. Yeni döneme olan ilgi çok büyük. Bu da bizi sevindiriyor. Önemi ve değeri her geçen artan kurslarımızı, gelen talepler doğrultusunda ilçelerimizde de açacağız. Şu anda Akyazı ve Sapanca ilçelerimizde bu merkezlerimiz açıldı. Halkımızda buralara çok büyük ilgi gösterdi. İnşallah bu merkezlerimizi diğer ilçelerimizde de açacağız. SAMEK, bir okul gibi çalışıyor. Buralardan mezun olan kursiyerlerimiz meslek sahibi oluyorlar. Bu kurslarımız eğitim alanındaki açığın kapanmasına vesile oluyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olan SAMEK sayesinde meslek sahibi olan gençlerimiz şehrimizin gelişimine önemli katkı sağlıyorlar" dedi.

Başkan Aziz Duran, Kent Park Eğitim Merkezi'nin de eğitim vermeye başladığını ve şehre ayrı bir renk kattığını da dile getirdi. Sakarya'nın her açıdan geliştiğini sözlerine ekleyen Başkan Duran, "Sakarya'mız büyük değişimler yaşıyor. Birbiri ardına projeler hizmete giriyor. Bu değişime gençlerimiz de ayak uyduruyorlar. Gençlerimizin bilgi ve becerilerini her alanda artırma gayretine girmelerini çok sevindirici. SAMEK kurslarına olan ilgi, gençlerimizin bilgiye verdiği değerin en güzel örneğidir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bilgiye sahip olanlar kazanacaklar" diye konuştu.

 Hedefi yetişkinlerin el becerilerini ve sanatsal yönlerini geliştirmek olan SAMEK kurslarında birçok branşta kurslar açılıyor. Açılacak olan kurslar şunlar: Ahşap boyama, kara kalem, resim, takı tasarımı, el nakışı, mefruşat, temel giyim, hazır giyim, kırkyama, stilistlik, tel kırma, makine nakışı, gitar, bağlama, ney, koro, ebru, tezhip, hat, aerobik, halk dansları, modern danslar, bilgisayar işletmenliği, web tasarımı, grafik tasarımı, Osmanlıca, İngilizce, Arapça, güzel konuşma ve diksiyon, protokol ve görgü kuralları, yönetici sekreterliği ve halkla ilişkiler.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]