"Saman fiyatları üreticinin belini büküyor"

Taraklı Süt Üreticileri Birliği, diğer ilçe süt üreticileri birlik başkanlarını yemekte buluşturdu.

Yapılan yemekli toplantının açılış konuşmasında konuşan Taraklı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ruhi Avdan davetlilere yemeğe katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Taraklı Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ruhi Avdan yaptığı konuşmada her ay başka ilçede yapılan ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantıların verimli geçtiğini ve süt üretici birliklerinin birlik ve beraberlik mesajı verdiğini belirtti.

Saman fiyatları

Ruhi Avdan yaptığı konuşmasının devamında "Türkiye’de yem fiyatları sürekli artmasına rağmen artışın süt fiyatlarına yansımadığı görülmektedir” dedi. Samanın fiyatının çok yüksek seviyelerde olduğunu belirten Avdan “Saman fiyatları üreticilerimizin belini bükmektedir. Ne yazık ki bugün hayvan kesim fiyatları da çok düşük fiyatlarda. Et Balık Kurumu üreticilerimize Nisan-Mayıs ayına kesim için gün vermekte. İlçelerdeki mezbahaların kapanması da üreticilerimizi olumsuz yönde etkilemektedir.Daha farklı uygulamalarla  bu sürecin bir an evvel daha olumlu hale gelmesini umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]