SALMED tercih konusunda öğrencileri bilgilendirdi

Sakarya Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği (SALMED) tarafından düzenlenen kariyer günleri kapsamında aynı okuldan mezun olan doktorlar, üniversite ve meslek tercihleri konularında öğrencileri bilgilendirdi.

SALMED; bu yıl üniversite sınavına girecek liseli kardeşlerinin üniversite ve meslek tercihlerinde bilinçli ve doğru karar vermeleri için Sakarya Anadolu Lisesi mezunu doktorların katılımıyla bir panel düzenledi. Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen panele Doç. Dr. Emel Örge Gönüllü, Op. Dr. Özlen Rodop Özgür, Op. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, Dr. Tufan Savaş Karaca ve Dr. Ahmet Cumhur katıldı. Panelde hekimlik mesleğinin insan sevgisi üzerine kurulduğu ve bu mesleği tercih edecek öğrencilerin kendilerinden, ailelerinden ve sosyal yaşantılarından fedakarlık etmeleri, çok uzun ve çok zorlu bir meslek hayatına kendilerini hazırlamaları gerektiği vurgulandı.

Panel sonunda söz alan SALMED Başkanı Ali Arslan, amaçlarının, mezunlarının üniversite ve meslek hayatlarında da beraberliklerinin sağlanması, liseli kardeşlerinin de bu kültürde devam ederek, aynı dayanışma içinde olmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Birlik, beraberlik ve dayanışma amaçlı kurulan bir dernek olduklarını kaydeden Arslan, gençlere her türlü maddi ve manevi desteği vereceklerini belirtti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]