SAKVA'dan bin 500 aileye yardım paketi

Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı olarak yaklaşan Ramazan ayına hazır olduklarını ifade eden Genel Müdür Mehmet Ersöz, Ramazan ayı içerisinde bin 500 yardım paketinin dağıtılacağını söyledi.

SAKVA, her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan’da kampanyaları ile yardıma muhtaç ailelerin kapılarını çalacak. Hayırseverlerin katkılarıyla alınan yardım paketlerinin yardıma muhtaç ailelere ulaştırılması konusunda çalışmaların yapıldığını belirten SAKVA Genel Müdürü Mehmet Ersöz, dağıtıma hazır bin 500 yardım paketinin yarından itibaren belirlenen adreslere ulaştırılacağını söyledi.

SAKVA olarak yardımların rutin olarak devam ettiğini de ifade eden Ersöz, “Şehrimizde bulunan geçici sığınmacı ailelere paydaşlarımız olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma Vakıfları, RİBAT Eğitim Vakfı, ASAM, İHH gibi hayırsever yardım kurumlarıyla çalışmalarımız devam etmektedir. Sığınmacı ailelere olan desteğimiz daha çok kışın yakıt, giysi, erzak olarak devam etmiştir. Yaz aylarıyla birlikte erzak, sıcak aş ve rehberlik hizmetleri şeklinde devam etmektedir. Geçen yıllarda Kent Park’ta yaptığımız ‘Sığınmacılarla İftar’ programı yine hayırseverlerden destek olduğu taktirde yapmayı planlıyoruz” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]