Sakarya'ya şehit ateşi düştü

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yol keserek kimlik kontrolü yapan terör örgütü PKK mensuplarına müdahalede bulunan güvenlik güçlerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik'in, Sakarya'daki kayınpederinin evinde yas var.  

Camili Mahallesi'ndeki kayınpederi Hasan Sadik Köse'nin evine, damadı Haşim Dirik'in şehit edildiği haberi, askeri yetkililerce verildi.

Şehidin eşi Bilgen Köse Dirik ve yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Evin balkonuna Türk bayrakları asıldı.

Haberi alan komşuları, taziye ziyaretinde bulunmak üzere Köse'nin evine gitti.

İki çocuğu olduğu öğrenilen şehit Dirik'in kulak rahatsızlığı nedeniyle GATA'da ameliyat olacak eşi Bilgen Köse Dirik için yakın zamanda Sakarya'ya geleceği belirtildi.

Şehit Dirik'in cenazesinin yarın Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde defnedileceği, eşi ve yakınlarının ise gece saatlerinde Manisa'ya gideceği öğrenildi.

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar köyü mevkisinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapatmasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden jandarma özel harekat birliğine ait araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı infilak ettirilmiş, patlamada 3 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.
Bingöl'de yol kapatan PKK'lı gruba müdahale etmeye giden güvenlik güçlerine düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Bingöl'de dün düzenlenen hain saldırı sonucu şehit düşen 3 askerden biri olan Uzman Çavuş Haşim Dirik'in cenazesi askeri uçakla İzmir'e, oradan da karayolu ile memleketi Manisa'nın Sarıgöl ilçesine getirildi. Sarıgöl'de sokak ve evler Türk Bayrağı ile donatıldı. Şehidin cenaze namazı ikindi namazını müteakip Siteler Camii’nde kılındı. Cenaze namazına, şehit Uzman Çavuş Dirik’in annesi Huma Dirik ambulans ile getirildi. Anne Dirik, oğlunun cenaze namazına rahatsız olduğu için sedye ile getirildi. Anne gözyaşları döküp, oğlunun fotoğrafını öptü ve tabutuna sarıldı. Şehidin Sakaryalı eşi Bilgen Dirik ise, metanetini koruyarak eşinin tabutuna son kez sarıldı. Cenaze namazına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Sakarya milletvekili Ali İnci, CHP Manisa milletvekilleri Özgür Özel, Mazlum Nurlu, MHP Manisa milletvekilleri Erkan Akçay, Zeynel Balkız, AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli, AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber, Uğur Aydemir, Selçuk Özdağ, MHP Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Sinan Cihan kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehit Haşim Dirik’in naaşı, Belediye Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]