Sakarya'ya Kış Mevsiminin İlk Karı Yağdı

Büyük küçük herkesi heyecanlandıran ve hepimize tarif edemediğimiz bir mutluluk hissettiren kar, bu sabah Sakarya'da da güzelliğini gösterdi..

İl genelinde iki gündür etkili olan sağanak yağış bugün öğle saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken kent beyaz örtüye büründü. Sakarya Meteoroloji İl Müdürü Akif Mamur, kar yağışının akşam saatlerine kadar orta kuvvette devam edeceğini söyledi. Yağışın yarın bulutlu karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceğini ifade eden Mamur, kar yağışının cuma günü etkisini yitireceğini belirtti. Mamur, kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olacağını kaydetti.

Don ve Buzlanma Uyarısı

Hava sıcaklıklarının bu geceden başlayarak eksi 1 ile 4 dereceye kadar düşeceğini bildiren Mamur, geceleri buzlanma ve don görüleceği uyarısında bulundu.

Özellikle araç sürücülerinin yollarda oluşacak buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını isteyen Mamur, "Bu geceden itibaren buzlanma ve don görülecek. Don olayına karşı açıkta sebze yetiştiren çiftçilerin tedbirli olması gerekiyor. Buzlanmaya karşı sürücüler, vatandaşlar ve ilgililer tedbir almalı." diye konuştu.

Palmiyelere Koruma

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) karla mücadele için çalışmalarını tamamladı. Kent merkezinde 5 ayrı kontrol noktası oluşturulurken 180 personel, 15 kamyon, 6 grayder, 7 kepçe, 12 adet tuzlama aracı ile karla mücadele edilecek.

Diğer yandan kent merkezinde bulunan palmiye ağaçlarının soğuktan korunması için belediye ekipleri önlem aldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, palmiyelerin gövdelerini çuvallarla sardı.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]