Sakarya'ya atanan Başsavcı Bingöl'den sert sözler

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) adli yargı kararnamesiyle Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, "Biz hiçbir sınıfın, kişinin, şahsın, zümrenin savcısı olmadık. Burada herkesin savcısı olmaya çalıştık. Herkese adalet dağıtmaya çalıştık, haklıdan olamaya çalıştık. İnşallah başarmışızdır" dedi.

Bingöl, Kayseri\'de görev yapan bir grup avukatın ziyaretinde yaptığı açıklamada, 3 yıla yakın bir süredir arkadaşlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, "Bizler hukukçuyuz, bizi ancak hukukçular anlar" dedi

Hukuktan bahsetmek için önce hukukun bilinmesi gerektiğine dikkati çeken Bingöl, şöyle konuştu:


"Bizler adaleti burada gerçekleştirmeye çalıştık. Bize inanan, hep yanımızda olan, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, doğrudan yana olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Biz hiçbir sınıfın, kişinin, şahsın, zümrenin savcısı olmadık. Burada herkesin savcısı olmaya çalıştık. Herkese adalet dağıtmaya çalıştık, haklıdan olmaya çalıştık. İnşallah başarmışızdır. Biz Allah\'a inanıyoruz dedik. Birileri \'biz daha çok inanıyoruz\' dedi. İyi tamam dedik. Biz vatan, millet, bayrak dedik. \'Yok\' dediler. Biz bu insanları seviyoruz dedik. Onlar \'o hiç olmadı\' dediler. Biz bildiğimizi yaptık. Allah\'a da inanmaya, adalete de inanmaya, insanlara inanmaya ve sevmeye devam ettik. Yeter ki herkes doğruyu yapsın, adalete inansın."

Bingöl, gazetecilerin sorusuna cevap verirken, buruk ayrılmadığını ifade etti. Bir soru üzerine atamayı beklediğini de dile getiren Bingöl, 3 sene önce olacak bir atamanın şimdi yapıldığını vurguladı.

Eski kararnameyle Sakarya Başsavcısı Orhan Usta\'nın Kayseri\'ye kendisinin de Sakarya\'ya atandığını anımsatan Bingöl, şöyle devam etti:


"Böyle bir uygulamayı uygun görmüşler. Adalet böylelikle şimdi yerini buldu. Hayırlısı olsun. Bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmış olabiliriz. Ama sağ olsun, arkadaşlarımız hep yanımızda oldular. Biz, doğrudan yana olmaya çalıştık. Bizim için yarın Hakkari olur, öbür gün Samsun olur, öbür gün Erzurum olur. Biz devlet memuruyuz. Gideriz, işimizi yaparız. Biz, herkesin savcısı olmaya çalıştık. Birileri de \'sadece bizim savcımız olacaksınız\' dediler biz de kabul etmeyiz. Bunun bu atamayla alakası yok genelini söylüyorum ben. Biz hiçbir zaman biat altına girmeyiz. Biz sadece hukukun, kanunun, adaletin, biatı altındayız. Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Bu ülke, hakim savcı devleti de değil, polis devleti de değil. Bu ülke, hukuk devleti. Biz şimdiye kadar hep birlikte bunun için çalıştık. Bundan sonrada böyle devam edecek."

Bingöl, bir gazetecinin "Son atamalar içinize siniyor mu" sorusuna "Kendimle ilgili konuşmuyorum ama genel ve kısa olarak bu atamalar içime sinmiyor" şeklinde cevap verdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]