Sakarya'ya 6 özel ambulans

Sakarya\'da obezite hastalarına yönelik Sağlık Bakanlığı tarafından alınan özel ambulans hizmete girdi.

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmete giren ‘Özel Obezite ve Yoğun Bakım Ambulansı’ Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Dr. Serdar Değirmenci, Dr. Mustafa Ezen, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Semih Yıldırım ve 112 İl Ambulans Baş Şoförü Nazmi Gözyuman tarafından tanıtıldı.
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi bünyesine katılan Özel Obezite ve Yoğun Bakım Ambulansını tanıtan Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Serdar Değirmenci, “Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığımız ülke genelinde 408 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Ambulanslarını hizmete soktu. Bu anlamda Sakarya’da da 6 adet ambulans gönderildi. Yeni gelen 6 adet ambulansın 3 tanesi normal ambulans şeklindeyken diğer 3 adedin bir tanesi 4 çarpı 4, bir tanesi 4 yataklı, bir tanesi ise Obezite ve Yoğun Bakım Hastalarını taşıyacak özellikte. Sağlık Bakanlığı ülke genelinde kullanılmak üzere bu ambulanstan 60 adet alırken bunlardan 1 adedi Sakarya’ya getirildi. Hizmete giren bu ambulansımız özellikle 300 kilogram ve üzeri hastalarımızı ve de Yoğun Bakım Hastalarımıza hizmet vermek için özel donanımlı olarak gönderildi” dedi.
Özel Obezite ve Yoğun Bakım Ambulansını tanıtan Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ezen, Sakarya’da görev yapan ambulansların dünya standartlarını karşıladığını ifade ederek, “Sakarya'da ambulanslarımız dünya standartlarını karşılayacak düzeyde ve teknolojik yeniliklere açık olacak şekilde çalışmaya başladı. Ambulanslarımızın yüzde elliye yakını gelişmiş teknolojik araçları ve son sistemleri karşılamakta. Sahada çalışan ambulanslarımızdan 21 adedinin 12 adedi henüz 1 yaşının altında ve güncel sistemleri yansıtmakta” diye konuştu.

İlk hastasını 23 Şubat tarihinde evinden alarak tedavi sonrası hastaneden tekrar evine götüren Özel Obezite ve Yoğun Bakım ambulansı asansörlü sedye, otomatik olarak yükselip alçalma özelliği, son teknoloji sistemler ve kabin genişliğindeki farklılıklarla ön plana çıkarken araç kullanımı ya da teknik detaylarda normal ambulanslardan fark olmadığı belirtildi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]