Sakarya'ya 2009 Yılının Mayıs Ayında Yeni Terminal

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hanlı'da yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çalışmalar sürüyor.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ve Ak Parti Eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ile birlikte gerçekleştirilen çalışmaları inceleyen Başkan Aziz Duran, "Her ayrıntı düşünüldü. Sakarya'ya modern bir terminal kazandıracağız" dedi.

D-100 Karayolu ile TEM otoyolunun kesiştiği noktada Hanlı bölgesindeki Eski Mısır Araştırma Merkezi'nin alanında yapımına başlanan Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali'ndeki çalışmalar devam ediyor. Toplam 83.076 metrekarelik alanında yapılacak olan terminalin 2009 yılının Mayıs ayında bitirilmesi hedefleniyor.

Laf Üreten Değil İş Üreten Bir Yönetimiz

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran; Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal ve AK Parti eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ile birlikte gerçekleştirilen çalışmaları inceledi. İncelemeden sonra bir açıklama yapan Başkan Aziz Duran, "Terminalimizin inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Her ayrıntı düşünüldü. Mimarisiyle, tasarımıyla hem şehrin tanıtımına katkı sağlayacak hem de ihtiyaca cevap verecek iddialı bir kompleks ortaya çıkacak. Yeni terminal projesinde esas olarak bugünkü mevcut ihtiyaçlar tespit edilirken, ileride olası gelişmeler de hesaplandı. Ulaşım kalkınmanın temel altyapısıdır. Yönetime geldiğimiz günden bu yana kollarımızı sıvadık ve şehrimiz için çalışmaya devam ettik. Yaptığımız tüm işler bizlerin laf üreten bir yönetim değil, iş üreten bir yönetim olduğunu göstermektedir" dedi.

Halkımızın Bize Olan Güvenini Boşa Çıkarmadık

Milletten aldıkları güçle, çalışma azmi ve kararlılıkla Sakarya'nın gelişmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini, bu konuda da kararlı olduklarını vurgulayan Başkan Duran, " Biz halkımıza güvendik, halkımız da bize güvendi. Çok şükür bugün gelinen nokta da halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmadık. Güven ve istikrar içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İçerisinde; bagaj emanet bölümü, kadın, erkek ve özürlü WC'leri, danışma, bilet satış gişeleri, depolar, mutfaklar, ilk yardım birimi, mescit, restorantlar, büfeler, alışveriş üniteleri, kayıp eşya bürosu, kuaför, lostra, PTT, banka, döviz bürosu, internet kafe, muayene odası, doktor odası, eczane, bebek bakım ve emzirme odası, hava yolları büroları, kargo, gazete bayileri, video, TV, sinema ve müzik dinleme salonları, pastane, çay ocakları, akaryakıt istasyonu, servis istasyonları, karakol, zabıta ve askeri inzibat noktalarının yer alacağı modern bir terminali şehrimize kazandıracağız. Yeni terminal, giden, gelen ve transit yolcuların ve buna hizmet veren tüm diğer sektörlerin bir bütün içerisinde yer aldığı büyük bir kompkles olarak tasarlandı. Terminalimiz ayrıca, Adapazarı'nın giriş kapısı niteliğinde olacak. Yeni terminalimiz şehrimize prestij kazandıracak nitelikte. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
 
Böyle Bir Terminale Şehir Olarak İhtiyacımız Vardı

Projenin önemine değinen Vali Hüseyin Atak ise, şehrin böyle bir terminale ihtiyacı olduğunu ve bu projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi'ni ve Başkan Aziz Duran'ı kutladığını söyledi. Ak Parti eski Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz de, "Böyle bir terminale şehir olarak ihtiyacımız vardı. Bu hizmeti Sakaryalıların ayağına getiren Başkanımız Aziz Duran'a teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Başkan Aziz Duran ve beraberindekiler, terminalin maketini inceledi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]