Sakaryaspor'un İçler Acısı Halini Açıkladı

Sakaryaspor Yüksek Divan Kurulu Başkan Divanı adına Av. Sabri Küçük bir basın açıklaması yayınladı. 

Sakaryaspor'un içinde bulunduğu durumu bütün şeffaflığıyla gözler önüne seren ve Sakaryaspor'un nasıl bir borç altına girdiğininin dürüstçe açıklandığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz; 

Eski Yönetim, ikinci devre kısıtlı imkanlarla, imkan bulduğunda nasıl yapabileceğine örnek, takdir edilen bir takım kurup, söz verip  savaşmalarına rağmen başaramamış son anda TAKIM DÜŞMÜŞTÜR. Bu başarısızlığı da kabul etmiş ve daha iyi yapacağını söyleyenlere bırakarak çekilmişlerdir. Kimseyi de kandırmamışlardır. Genel kurulda yaşananlar herkesçe bilinmektedir. İsmail  Gürses ve ekibinin gelişi ve vaadleri camiaca malumdur.
 
Bu arada Genel Kuruldan  sonra İsmail Gürses ve Yavuz Köprülüoğlu’na “Her ihtimale karşı lisans çıkarma zorluğu düşünülerek başarılı olmuş futbolcular kaleci Atilla, Erol, V.Başyurt, Süleyman Serkan Levent Hasan ve Okan’la tekrar mukavele yapılmasını futbolcuların hazır olduklarını, Mustafa Sevgi ve Diakhatenin de mukavelerinin devam ettiğini Divan Başkanımız Sabri Küçük tarafından söylenmiş, teknik direktör Engin İpekoğlu’nun da futbolcular gibi her türlü fedakarlığa hazır olduğunu, bizzat eski başkanlarımızdan Tuncer Tepe ve Aydın Zengin tarafından iletilmiştir. İlk etapta, bir trilyon peşin para ile bu takımın kurulacağını, bu konuda DİVANCA yardımcı olacağımız açık seçik, ısrarla söylenmiştir ÇÜNKÜ BU DURUMDA HİÇBİR LİSANS SORUNU OLMAYACAKTI VE ŞAMPİYONLUĞA OYNANACAKTI.
 
Evet denilmesine rağmen neden yapılmamıştır. Bunun cevabı halen verilememiştir. Göstermelik görüşmelerle futbolcuları ve taraftarı ağlata ağlata taraftarın da tuttuğu o takım bizce bilinmeyen nedenlerle dağıtılmıştır. Tek tek gittiler neden? Bunun tek bir sebebi olabilirdi. Daha iyi takım kurmak. Bu da yapılamadı. BU SEZONUN KIRILMA NOKTASI BURASIDIR. Bu acemilik veya kasıt bu  yanlışlık şimdi herkesi çaresiz bırakmıştır.
                                                       
1- İsmail Gürses yönetimi haksız veya haklı, vaatlerini yerine getirememiş, camianın güvenini kaybetmiştir. Mevcut  yönetimin bu işi bilmediği anlaşılmıştır. Devam etme ısrarı hem kendilerine hem de Sakaryaspor'a hem de taraftara daha fazla ızdırap çektirecektir.
 
2- Yönetim devam etse de etmese de, takım kadrosu kısıtlı ve bellidir. Hukuki imkansızlık maalesef şu anda karşımızdadır. ŞU AŞAMADA Eldeki futbolcu hamurunu yoğuracak şekillendirecek camianın saygı duyacağı, güveneceği tecrübeli bir teknik direktör bulmak ve göreve getirmek tek çare gibi gözüküyor. Bizimki sadece tavsiyedir.
 
3 Basının bir kısmından, BELEDİYEDEN NEDEN ALINDI BU İHANET PROJESİDİR DİYENLERİ, birilerini suçlayanları da anlayamıyoruz. BU TAKIM ZORLA ALINMADI, MİLLETVEKİLLERİ, SAYIN VALİMİZ HÜSEYİN ATAK zamanın  B.şehir B.Başkanı Sn AZİZ DURAN, Sn SÜLEYMAN DİŞLİ, TÜM BELEDİYELER VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÖNDERLİĞİNDE BİR SERİ TOPLANTILAR SONUCU DERNEGE DEVREDİLDİ Hemde öyle verildi ki ÇÜRÜK TAHTA GİBİ ÇİVİ TUTMUYOR BU TAKIM DEVİR EDİLİRKEN BAŞROLDEKİ ŞEHRİN BÜYÜKLERİNE BUGÜN  YİNE GÖREV DÜŞMEKTEDİR YAPILAN DOĞRUYDU.
 
Borç  100 trilyon olunca mı alınsaydı Kaldı ki bu kadar borcu bile şimdi hepimiz nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünüyoruz. Olaya vakıf olan gerçekçi spor basınına, camia adına müteşekkiriz.
                           
Sakaryaspor'un bu zor günlerden kurtulması için, en büyük görev yine gerçekçi basınımıza düşmektedir. Bu mücadeleyi başarabilirsek en büyük pay  spor basınımızın olacaktır. Biz bu bilinçteyiz.SAĞ DUYULU BASINIMIZDAN DA  BUNU BEKLİYORUZ…                         
 
ÇÖZÜM OLARAK SAKARYASPOR KRİZ MASASI  KURULMASI
 
Y. Divan Kurulu, Taraftarlarımız gibi hiçbir Yönetimin muhalifi değildir. Fakat bir gerçekle karşı karşıyayız. Bu şehirde deprem, sel gibi bir felaket, Sakaryaspor'un başına da gelmek üzeredir. Artık günah keçileri arama zamanı da geçmiştir. İsteyen aramaya, eleştirmeye devam edebilir.
 
Eski futbolcularla anlaşılmadığından, Sakaryaspor'un tekrar ayağa kalkması için 6 Trilyon sıcak paraya ihtiyaç vardır. Bu bir kamburdur. Bu parayı halletmedikçe Sakaryaspor'un sonu felakettir.
 
Bu hayat suyunu bu süreçte, ne Yüksek Divan Kurulu bulabilir, Ne geldiğinden beri hayal satan, camianın güvenini kaybeden İsmail Gürses yönetimi, Ne de desteklenmeyen sivil yönetim karşılayabilir. Sakaryaspor'un yönetilmesinin normal hale dönmesi için bu borcun ödenmesi gerekmektedir.  MAALESEF GERÇEK BUDUR.
 
Şimdi Sakaryasporun gidişatı, tabii bir afet gibi görülerek çok geç kalmadan, Hatta hemen Sn. Valimiz Hüseyin Atak, özellikle  B. Belediye Başkanımız Sn. Zeki Toçoğlu ve Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli,  SATSO, ATB, SESOP ve Milletvekillerinin Sakaryaspor devredilirken üstlendikleri rol gibi bir - SAKARYASPOR. KRİZ MASASI kurmaları ve Sakaryaspor'un yönetim ve  vahim mali tablosunu, gündemlerinin ilk maddesine almaları VE BİRLİKTE  YÖNETİM  OLUŞTURULMASI - şart olmuştur. 

Çünkü bu borç kamburu dernekleşmeden önce yapılmıştır. Çünkü bu geçmişten kalan borç ile Sakaryaspor Kulübünün düzlüğe çıkamayacağı kesin anlaşılmıştır. Bu para ancak elbirliği yapılarak, bir kriz masasının organizasyonu ile oluşturulacak şehrin güven duyacağı yönetim ve bir ortak havuzla toplanabilir.Bu  yapılmazda ilgisizlik devam ederse, sonuç FELAKET OLACAKTIR.
 
Bu güne kadar; Bizler şehri idare edenlere çağrı da bulunduk, “Gelin Sakaryaspor'u kurtaralım, yardım edin” diyerek gerekli sonuç alınamamıştır. Artık çağırmayacağız.
 
Artık onların bizi çağırmalarını bekleyeceğiz.
 
Gelin Sakaryaspor'u nasıl kurtarırız demelerini bekliyoruz.Bu ihtiyacı KARŞILAYABİLECEK bir yönetimi birlikte yapalım diye çağırırlarsa koşa koşa gideriz.
 
Mademki şehri idare eden koltuklarda oturuyorlar, bizlere yol gösterip, görev vermek ve şehrin diğer sorunlarında olduğu gibi Sakaryasporda da çareyi bulmak saygı değer büyüklerimizindir..Çünkü, bu geçmiş borç ödenmeden KULÜP YÖNETİLEMİYOR….. Bugün….: Ya, aynen diğer büyük şehirlerde olduğu gibi ve olduğu  kadar yardım ederek  müdahil  olacaklar ve bu para ve yönetim hep beraber Sakarya şehri olarak bulunacaktır.
 
Ya da bu güne kadar olduğu gibi uzaktan seyretmeye kayıtsız kalmaya devam edeceklerdir. Bugün olağanüstü şartlarda olağanüstü kararlara ve davranışlara ihtiyaç vardır…
 
Aksini düşünmek dahi istemiyoruz. Sonuçta, bizlerle birlikte, hangi sonuç olursa olsun Sakarya İli olarak katlanmayı göze alacağız. Gelişmeleri kongreden önce göreceğiz.
 
Aksi taktirde hepimiz suçluyuz. Ama kırlanğıçların tükürüklerindeki salgı ile çalı çırpı toplayarak yuva kurmaları gibi Sakaryaspor'u  iğne ile kuyu kazar gibi birileri  yeniden kuracaklardır.
 
Çünkü çare bulmak özel kişilerin gücünü aşmıştır. Çünkü Sakaryaspor kişi merkezli değil, şehir odaklıdır .Bu şehirde güç ve söz sahibi,siyasi,mülki veya özel hiç kimsenin karanlık odalarda saklanmaya,kayıtsız kalmaya hakkı olmadığı kanaatindeyiz.
 
Çünkü çileyi çeken, kahrolan, şehrin ileri gelen ve  idare edenlerinden kısaca bizlerden  çare bekleyen Yaşamlarında tek renk olan  binlerce  Sakaryaspor taraftarıdır.
 
Tarih boyunca en güç şartlarda dahi Sakaryaspor’u düzlüğe çıkaracak Yönetim Kurulları kurulmuştur , Bugünde kurulması gerekmektedir..BU ŞEHİR BUNU BAŞARACAKTIR.

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]