Sakaryaspor'un Başarısızlık Nedenlerini Sıraladı

Bank Asya 1. Lig'de son sırada bulunan Sakaryaspor'un teknik direktörü Engin İpekoğlu, Rüstemler Tesisi'nde basın toplantısı düzenledi.
 
Geçen hafta golsüz berabere sona eren Kartalspor maçında kötü zeminden etkilendiklerini belirten  İpekoğlu, "Pozisyon üretmek istiyorsanız düzgün zemine ihtiyacınız var. Maçtan önce de sahada fiziksel mücadele olacağını söylemiştik. Sahada fiziksel anlamda her iki takım adına da iyi bir mücadele vardı. Kartal takımı bize karşı daha temkinli oynadı. Çok fazla gol pozisyonu üretemedik. Bir bahane olarak da sahanın zeminini gösterebiliriz. Yürümesi bile zor olan bir zeminde mücadele etmek gerçekten çok zor. Sakarya'da başka bir sahada çalışmak istedik. Takımımıza herkesin yardımcı olması gerekiyor. İnsanlardan saha istiyoruz ama antrenman için bile sahalarını bile vermediler. Sakarya'da tesislerde bozuk bir zeminimiz var. Sağlıklı antrenman yapma şansımız yok. İyi bir saha için arayışa başladık ama gereken yardımı alamadık" dedi.
Günahını Kimse Bu Takıma Yüklemesin

Kartalspor karşısında alınan bir puanın küçümsenmemesi gerektiğini ifade eden İpekoğlu, "Sezon başında takım için 7,5 milyon TL harcandı. İlk yarıda 7,5 milyon TL'lik takımın ne yaptığını beraber gördük. İkinci yarıda oluşturduğumuz takımın maliyeti ise 1,8 milyon TL. Şu anda lig yeni başlamış olsaydı 8. sıradaydık. İnsanlar, halen bu takımı eleştiriyor. İlk yarının günahını kimse bu takıma yüklemesin. Bu takım kümede kalmak için elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Sezon başında oluşturulan takımın 1/3'lik maliyetine takım oluşturduk. Tüm çabamız, Sakaryaspor'u ligde bırakmaktır. Teknik heyetin ve futbolcuların başarılı olup olmadıkları alacağımız puanlara göre yıl sonunda ortaya çıkar. Herkes karamsar bakıyor. Deplasmandan alınan bir beraberlikte insanlar neden mutsuz oluyor bunu anlamış değilim. İçerideki maçları kazanarak deplasmanda berabere kalsak dahi matematiksel olarak zaten kümede kalıyoruz. İnsanları sağ duyulu olmaya çağrıyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Arzu etmediğimiz üstümüzdeki takımların aldığı hiç hesapta olmayan galibiyetler var. Hesapta olmayan bu galibiyetler olmasaydı aradaki puan farkı daha az olabilirdi. Ligin sonuna kadar mücadele edeceğiz. Öncelikle Giresunspor maçını kazanmak zorundayız" dedi.

Her Şeyi Yapmak Zorundayız

Engin İpekoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Devre arasında ligde kalma barajının 38 ile 40 puan arası olacağını düşünüyordum ama enteresan sonuçlar alınıyor. Üst sıralardaki takımlar kaybetmeye başlıyor, alt takımlar ise kazanıyor. 40 puan almamız ligde kalmak için yeterli olur diye düşünüyorum. Sakaryaspor futbolcularının bir maç oynayıp bir maç idare etme şansı ve lüksü yok. Her maça Kayseri Erciyesspor maçındaki gibi hem mücadele edeceğiz, hem baskı kuracağız hem de çaba göstereceğiz. Kısacası her şeyi yapmak zorundayız. Giresunspor maçı da bu maçlardan bir tanesi. Giresunspor, dünden itibaren Riva'da kampa girdi. Biz de yarından itibaren kampa giriyoruz. Bu maç belki de önümüzdeki dönem için en önemli maçımız"  
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]