Sakaryaspor'da İşler Yine Kızışıyor

Sakaryaspor'un eski oyuncusu Yasin Çelik, İsmail Gürses'in verdiği beyanata karşılık bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

Sakaryaspor Başkanı sayın Gürses'in verdiği beyanata ve benim şahsıma karşı yapılan açıklamalara istinaden siz Sakaryaspor'a gönül verenlere açıklama gereği duydum. Açıklamalarımdan sonra kimin Sakaryaspor'a maddi manevi destek verdiğini sizler yorumlayacaksınız. Bu beyandan sonra bana yapılan çirkin konuşmaları yazılanları kınıyorum.

Ben öz ve öz Sakarya doğumlu olarak bugüne kadar üstüme düşen görevleri Sakaryaspor menfaatleri doğrultusunda yerine getirdim.

Yıl 2006-2007 sezonunda Sakaryaspor'a devre arasında Ankaragücü'nden transfer oldum o günkü değer ve kura 180 milyar bonservis ücretimi Sakaryaspor'a geleyim diye Ankaragücü yönetimine hibe ettim. O günkü Sakaryaspor transfer bedeli 150 milyar peşin olarak artı maç başı 250 milyara anlaştım. Yönetici Rahmi Şengül, ben o günkü yöneticiye diğer arkadaşların alacak durumları ne diye sordum oda iki ay sonra onların ödemeleri yapılacak dedi.

Bende takımda huzursuzluk bozulmasın diye banada onlarla ödeme yaparsınız teklifinde bulundum. Bu üste anlattığım şartlardan bana yanlızca 30 milyar ödendi kalan bakiye ise 187 milyar olarak Sakaryaspor'da kaldı bu ödemeyi de yapamadılar. Bende tüm iyi niyetimle Sakaryalılığımla bana bunun yarısını ödeyin bu da kabulum dedim, oda ödenmedi. Sonra bana 100 milyar sahte bir evrakla ödendi Federasyona gösterdiler bununda sahte olduğunu mahkeme kararıyla ispatladım ve mahkemeyi ben kazandım ve halen de alacaklı durumdayım.

Yıl 1997-1998 sezonunda Sakaryaspor'da oynamakta iken transfer bedelim 100 milyar idi. Bu anlaşmada bana 20 milyar ödeme yapıldı. Kalan 80 milyar kulübe kaldı. Bu da benim memleketime ve kutsal Sakaryaspor formasına hediyem idi. Hatta bu dönemde bir çok kulüpten Fenerbahçe, Trabzonspor, Galatasaray ve bir çok anadolu takımından transfer teklifi aldım. Bana sunulan transfer bedeli 1.5 milyon dolar idi. Ben Sakaryaspor formasını, ateşli taraftarından vazgeçmedim. Bunuda sizlerle paylaşmak istedim.

Yıl 2000-2003 arasında Sakaryaspor forması altında görevimi yaptım. 2003 senesinde Konyaspor'a transfer oldum. Sakaryaspor yönetimine 140 milyar alacak olduğum ücretimi Sakaryaspor'a hibe ettim. Bu açıkladıklarım yeni yönetime kadar olan Sakaryaspor'a Sakaryalı olarak yaptıklarımdır.

Maddiyatın geçerli olduğu bu dünyada benim neler verdiğimi sizlerle paylaştım. Bunları yaparkende benim manen ailece yaşadıklarımı sizler düşünün. Gerçek Sakaryalılığın nasıl olduğuna sizler karar verin!!!

Bu yönetimle olan görüşmelerimide sizlerle benim ağzımdan paylaşmak istedim.

Sakaryaspor'un mahkeme kararı ile şahsıma verilmesi gereken 200 milyar artı yasal mahkeme masrafları alacağım idi. Ben buna istinaden bu yönetime teklifim toplam 150 milyar olmak kaydı ile bana 3-4 aylık çek veya banka teminat mektubu verilmesini teklif ettim. Bunuda kabul etmediler. Bana sen önce imzala biz seni yerel gazetelerde kahraman yapalım dediler. Yukarıda belirtiğim şartlarımı yerine getirin ve en sona anlaşmayı benimle yapın diğer topçu arkadaşlarımla anlaşın ben gereken kolaylıkları gene yaparım diye bütün araya giren büyüklerime anlattım, benden size sorun çıkmaz dedim.

Mevcut yönetim diğer topçularla ve avukatları ile uzlaşmayı sağlayamadı. Beni ve bütün topçuları hayin olarak sizlerin önüne suçlu olarak bıraktılar. Kendi beceremediklerinden dolayı etrafı suçladılar oysa ki bunları beceremeyeceklerdi niye yönetime seçildiler.

Bu Sakaryaspor'un önündeki engelleri aşacaklarını söyleyip yalan beyanlarla kulübün başına neden geldiler. Beceremeyeceklerini kendileri ve tüm kamuoyu biliyorlardı. Şimdi bu beceriksizliklerini birkaç kişinin üzerine atmaya çalışıyorlar.

Sayın başkan beni suçlayıp durdu. Federasyondaki toplantıya iki topçu bir menejer haricinde kimse katılmamış. Bunun suçlusu da mı benim? Şu anda bile sizlere söz veriyorum diğer topçularla hukuksal alacaklarını halletsinler bende imzaya hazırım.

Ben yönetime bir teklifte de bulundum sizleri bu durumda yanlız bırakmayıp takımda bir abilik yapıp sizin belirleyeceğiniz miktara maç başı oynamayı teklif ettim. Hiç bir transfer talep etmedim. Onada olumlu bir cevap vermediler. Beni yeni yönetim hiç bir zaman Sakarya'nın gerçek evladı olarak görüpte hiç bir aktiviteye davet etmedi. Sakaryaspor'dan rant elde edenlerle boy gösterdiler. Bu yönetim, biz ekmeğimizi futboldan kazanan futbolcu arkadaşları zor durumda bırakıp suçluyarak kendilerini kurtarmaya çalışıyor.
Huzurlarınızda sizlerden bir özür diliyorum.

2008-2009 sezonunda Sakaryaspor - Kartalspor müsabakasında benim şahsıma tribünden kötü sözler geldi. Bende o gergin atmosferde tribünlere kötü karşılık verdim. Benim Sakaryaspor'a karşı tek yanlış yaptığım olay budur. Onun için sizlerden ve kamuoyundan özür diliyorum. Benim rakip olduğum maçlardaki hal ve hareketlerim sizlere umarım bişeyler anlatıyordur.

Karar siz şampiyon takımın şampiyon taraftarınındır. Lütfen gerçek Sakaryalıları sizler ayırt edin. Başarılar diliyorum.

SAYGILARIMLA.....

Yasin ÇELİK

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]