Sakaryaspor, Tarihinin En Kötü Günlerini Yaşıyor

Sakaryaspor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Sabri Küçük, Sakaryaspor'un tarihinin en kötü günlerini yaşadığını söyledi.

Sabri Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, eski yönetimin kendilerine omurgası çökmüş, içi boşaltılmış, para yapan futbolcuları satılmış, gelirleri hacizli ve 17 milyon YTL'lik bir kulüp bıraktığını ileri sürdü. Dernekleşme ve halka açılmanın doğru hareket olduğunu kaydeden Küçük, "Bu yönetim iyi niyetle demokratik yolla, seçimle iş başına gelmiştir. Bildiği veya bilmediği 17 milyon YTL'lik borçla karşı karşıyadır. Yönetim, bu sene eski borçlarla birlikte 10 trilyon liraya ihtiyaç olduğunu yazılı olarak,dökümanlarıyla birlikte kurulumuza sunmuştur. Ne bu yönetimin nede seçilecek herhangi bir yönetimin böyle bir gücü yoktur. Ancak tüm şehrin dinamiklerinin bir araya gelmesiyle bu sağlanabilir" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin kulübe yaptığı yardımların kendilerinin borç bıraktığı aylık vergi borcunu bile karşılamadığını anlatan Küçük, kulübün büyükşehir gibi güçlü koltukların gücüne ihtiyacı olduğunu vurguladı. 

Sakaryaspor Bu Şehirde Çok Şeyden Önemlidir

Sıkıntılı bir dönemden geçen Sakaryaspor'un geleceğini kurtarmaya çalıştıklarını dile getiren Küçük, şunları söyledi: "Çünkü kulübün tarihi boyunca 17 milyon YTL borcu olmamıştır. Bu takıma 7 yılda 100 milyon YTL'den fazla para harcayanlar, bu şehrin kaynaklarını kurutanlar ve Sakaryaspor için bir tek ağaç dikmeyenler üstüne üslük 17 milyon YTL borç bırakarak kulübü işin içinden çıkılmaz hale getirenler günahsız... Bu şehrin kaderi değişmedikçe birlik beraberlik sağlanmadığı müddetçe, profesyonel futbolun acımasızca dönen parasal çarkında şehrin kenetlenmesinden başka çare yoktur. Sakaryaspor bu şehirde çok şeyden çok daha önemlidir. Hiç bir siyasi amaç gütmeden taraftarların desteği ile kimsenin talip olmadığı bir ortamda tüm zorluklara rağmen bir şeyler yapmaya çalışan yönetimimiz günahkar ilan edilmiştir."

Bir Ses Verin Varız veya Yokuz

Kulüp olarak taraftarlarla birlikte bir kurtuluş mücadelesi vereceklerini ifade eden Küçük, 2. devrede yeni bir takım oluşturacaklarını bildirdi. Küçük, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu mücadelede tüm olumsuz şartlara rağmen hala yönetime destek veren, içi acıyan taraftarlarımıza, eleştiren eleştirmeyen, tarihi bir çağrı yapan basınımıza zor şartlarda görevi kabul eden ve 2. yarıdaki kurtuluş savaşında varım diyen teknik direktör Engin İpekoğlu'na da teşekkür ederiz. Gelin Sakaryalılığın, Sakaryaspor'dan geçtiği bilinci ile, hep birlikte tüm güçleri birleştirerek Sakaryaspor'a sahip çıkalım. Millet vekillleri, valisi, belediye başkanları, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, iş adamları, basını ve taraftarlar elele verelim. Sakarya şehrine yakışan budur.Bugün bu beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulan zamandır.Eğer bu birlikteliğe bu yönetim mani oluyor diyorsanız hesabını verirler ve çekilirler. Ama bir ses verin. Varız veya yokuz. Yarın geç olacak. Bu ses cılız değil Sakaryaspora yakışan çığlık olsun. Yeterki halkın istediği efsane geri dönsün."

Açıklamanın tam metni için tıklayın.

 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]