Sakaryaspor taraftarı Başbakan'dan ne istedi?

Sakaryaspor taraftarı Başbakanlık İletişim Merkezi\'ne (BİMER) bir mail gönderip, istekte bulundu.

Taraftar, Başbakanlık\'tan Sakaryaspor\'un borçlarının, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi ve tranferin önündeki engelin aşılmasını talep etti.

İşte taraftarın BİMER\'e yolladığı o mail:

Sayın Başbakanım Recep Tayyip ERDOĞAN;

Sayın Bakanım Suat KILIÇ;

Dönemin Orman Bakanı Sayın Ersin TARANOĞLU tarafından, konunun altyapısı araştırılmadan, Sakarya şehrinin en önemli simgesi Sakaryaspor’un şirketleştirilerek MEPAŞ adlı kuruluşa satılması ile birlikte,1965 yılından itibaren ülkemiz futboluna hizmet eden kulübümüz için sonun başlangıcı denebilecek süreç başlamıştır.

1999 depremi sonrasında, şehrimizin en önemli moral kaynağı olan Sakaryaspor; Sakarya Büyükşehir Belediyesi şirketi BELPAŞ tarafından, ödemesi 8 taksitte yapılacak şekilde ve 3.250.000 dolar bedelle MEPAŞ’tan satın alınmıştır. BELPAŞ tarafından 2.Ligde mücadele ederken devralınan Sakaryaspor dernek statüsüne kavuşturularak belediye yönetiminden çıkarken de yine 2.ligde bulunmakta idi.
3 milyon dolara satın alınan kulüp, derneğe devredilirken, belediye tarafından o zamanın parasıyla 20 milyon lira borçlandırılmıştı. Bu borçların 12 milyon lirası devlete olan vergi ve diğer borçlar, geri kalan kısmı ise kurum ve şahıslara olan borçlarla futbolcu alacaklarıydı.

Belediye Sakaryaspor’u devralırken de devrederken de kulübün çakılı bir çivisi bulunmamaktaydı. Yani yapılan borçlara karşılık ortada olan somut hiçbir şey yoktu.
Gazete ve televizyonlarda belirtildiği üzere; Sakaryaspor’un BELPAŞ yönetiminde geçirdiği süre zarfında kulübün kasasına girip çıkan para miktarı 250 milyon lira civarinda idi.
Çeyrek milyar liralık hacme karşın, Sakaryaspor belediye yönetiminden çıkarken ne klasman yükselmişti ne de kurumsallaşma ve tesisleşme adına atılmış en küçük bir adım vardı.
Kısacası; bu miktardaki bir para trafiğine karşılık eldeki sadece 20 milyon liralık borçtan başka hiçbir şeydi.

Devlete olan borçlar faiz yükü nedeniyle günümüze kadar iki katına kadar yükselmiştir. Kulübümüz futbolcu alacakları nedeniyle federasyon tarafından uygulanan transfer yasağı nedeniyle rakipleri ile mücadele gücünü yakalayamadığı için sürekli klasman düşerek kapanma noktasına gelmiştir.

Tarihinde 3.kez kayyum yönetimine devredilen Sakaryaspor, borç yükü nedeniyle kendisini yönetecek kişi veya kurum bulamamaktadır.

Ortadaki çıplak gerçek şudur:

Sakaryaspor; Sakarya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri tarafından şehirdeki tüm kesimlerin uyarılarına karşın, ahbap-çavuş ilişkileri yanında akraba ve işinin ehli olmayan kadrolar tarafından yok olma noktasına getirilmiştir.
Yıllardır, Sakarya halkının uyarı ve taleplerine rağmen, belediye tarafından gerçekleştirilen borçların ortadan kaldırılması için yapılan tüm çağrılara duyarsız kalan, bununla birlikte yazılı ve görsel medyada Sakaryaspor ile ilgili sorulara alaycı bir üslupla yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki TOÇOĞLU ve yönetim kadrosu toplum vicdanını yaralamaktadır.

Yetiştirdiği futbolcu, teknik direktör ve futbol adamları ile ülkemizin “futbolcu fabrikası” olarak tanımlanan şehrimizin en büyük ortak değeri Sakaryaspor’un kapanması, şehrimiz ile birlikte ülkemiz için de büyük kayıp olacaktır.
BELPAŞ döneminde yapılan borçların tamamına ait belgeler kulübün hesapları arasında bulunmaktadır. Ayrıca bu borçlar Sakarya’da yayın yapan medya kuruluşları tarafından defalarca kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Kulüp BELPAŞ tarafından derneğe devredilirken; bu süreçte başrolü oynayan ve Sakaryaspor yeniden dernekleştikten sonra, Sakarya halkı önünde verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmeyen Adapazarı Belediye Başkanı
Süleyman DİŞLİ de kulübümüzün bugün yaşadığı zorlukların baş mimarlarından biridir.
Daha vahimi; intikam hisleri ile derneğe devir işlemleri bilinçli olarak o seneki transfer döneminin bitmesine bir gün kala yapılmış, çeşitli futbolculara emsal değerlerin 5 katı kadar meblağlar içeren sözleşmeler yapılarak kulüp milyonlarca lira daha borçlandırılmıştır. Bu operasyonları yapan insanların hala kamuoyu önünde olmaları ve Sakaryaspor Camiası ile dalga geçmeleri kabul edilecek davranışlar değildir.

Sonuç olarak; ben bir Sakaryaspor taraftarı olarak şehrimin en büyük sosyal olgusu Sakaryaspor’un BELPAŞ döneminde yapılan borçlarının tespit edilerek faizi ile birlikte Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesini ve kulübümün başta transfer yasağı olmak üzere, omuzlarındaki yüklerden kurtularak yarışmacı kimliğini yeniden kazanmasını ve ülke futboluna hizmet etme şansını tekrar elde etmesini talep etmekteyim.
Yukarıda beyan ettiğim BELPAŞ dönemi borçlarının tamamının resmi kurumlarla birlikte Sakaryaspor Kulübü’nden temin edilebileceğini belirtir, konuyu saygılarımla bilgilerinize arz ederim.
 
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]