Sakaryaspor, Kurtuluş Savaşına Hazırlanıyor

Sakaryaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, kendileri için her maçın zorlu olduğunu belirterek Karşıyaka deplasmanına da kazanma düşüncesi içerisinde gideceklerini söyledi.

İpekoğlu, Rüstemler Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak 1-0 kazandıkları Giresunspor maçına değindi. Giresunspor maçında kendileri için önemli olan 3 puanı aldıklarını ifade eden İpekoğlu, maçın ilk yarısında istedikleri ve bekledikleri oyunu sergileyemediklerini dile getirdi. Çok fazla gol pozisyonlarına giremediklerini anlatan İpekoğlu, forvet oyuncularının saha içerisinde biraz daha arayış içinde olmaları gerektiğini belirtti.

Biraz Daha Arayış İçinde Olmaları Lazım

Kendileri için oyundan çok 3 puanın önemli olduğunu kaydeden İpekoğlu, "Geçen hafta oynadığımız Giresunspor müsabakasında bizim açımızdan önemli olan 3 puandı. Bu üç puanıda 85. dakikada atmış olduğumuz gol sonrasında hanemize yazdırdık. Çok fazla gol pozisyonu üretemedik. Mevcut kadroyu düşündüğümüz zaman bireysel olarak baktığınızda tabiki bizim kadromuzun çok daha fazla gol pozisyonu üretmesi gerekir diye düşünüyorum. Giremeyişimizin nedenlerini kendi aramızda yapacağımız toplantılarda gidermeye çalışacağız. Bundan sonraki haftalarda forvet oyuncularımızın saha içerisinde biraz daha arayış içinde olmaları lazım. Sadece atılacak paslar sonucunda değil kendi çabalarıylada gol pozisyonlarına girmeleri gerekir diye düşünüyorıum. Doğru zamanda doğru yerlerde vuruşlar yapmaları gerekir. Malesef Giresunspor maçında bunları forvet oyuncularımızdan çok fazla göremedik. Ama herşeye rağmen kazanmak ve 3 puanı almak önemli. Sezon sonuna kadar bu tip maçlar oynayacağız. Çok fazla oyunsal ve pozisyon üretme anlamında bir şey beklemiyoruz. Gönül iyi oynayalım, gol pozisyonları üretelim bunun yanında farklı kazanalım istiyor. Bunu her maçta yapmanız mümkün değil. Fernerbahçe'de Galatasaray'da bunu yapamıyor. Bizim için bu saatten sonra önemli olan 3 puan. Bu puanıda nasıl alırsak alalım. İster 89'da ister uzatmalarda gol atarak alalım ama 3 puanı da alalım." diye konuştu.

Karşıyaka İyi ve Dinamik Bir Takım

Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Karşıyaka maçının kendileri için çok zor geçeceğini bildiren İpekoğlu, üst sırada olan takımların içinde en fazla iç saha galibiyeti alan takıma karşı oynayacaklarını ifade etti. Oyunun gidişatını futbolcuların ve takımın bireysel performansının belirleyeceğine inandığını kaydeden İpekoğlu, şunları söyledi; "Ligin en agrasif, en çok koşan, mücadele eden ve takım oyununu oynayan, çok fazla gol atmasada çok fazla gol yemeyen takıma karşı oynayacağız. Karşıyaka iyi ve dinamik bir takım. Tabiki bunları bir araya getirdiğiniz zaman Karşıyaka maçının bizim için zor bir maç olacak. Her maça olduğu gibi bu maçada kazanmak düşüncesiyle gideceğiz. Konum itibariyle ilk ikiyi hedefleyen bir takım. Alacağımız 3 puanla kurtuluş savaşını başlatmış olacağız."

 

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]