"Sakaryaspor için kazandığım bursu vermeye hazırım"

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Sakaryaspor’da taraftarlar ‘Henüz Ölmedik’ sloganıyla başlattıkları sosyal proje kapsamında, takımlarına destek verdiler.

Sakaryaspor taraftarları tarafından gerçekleştirilen ve 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde 7 bin kişi tarafından destek gören proje ile internet sitesi ‘henuzolmedik.com’ ziyaretçi akınına uğradı. İnternet sitesi içerisinde bulunana ziyaretçi defteri bölümüne yazılan notlar arasında bir üniversite öğrencisinin yazdığı “Ben üniversite öğrencisiyim ve kulüp için elimden gelecek olanı yapmaya hazırım. Elimden gelen üniversite okumak için kazandığım devlet bursunu kulübüme bağışlamak ve bunu vermeye razıyım” notu dikkatleri üzerine çekti.

Kaptandan destek

Sakaryasporlu futbolcular olarak bu projeye destek verdiklerini belirten Sakaryaspor’un kaptanı Levent Demiray, “Öncelikle taraftarımızı tebrik ediyorum bu konuda. Bir haykırış olarak düşünüyorum bu hareketi. Sakaryaspor’u sahipsiz bırakanlar var taraftarlarda bunun adına bir oluşum yaptılar. Onları gönülden tebrik ediyorum. Bizde takım olarak taraftarlarımızı ve bu oluşumu destekliyoruz. Sonuna kadar da destekleyeceğiz. Taraftarlarımız olmasa zaten Sakaryaspor olmazdı. Takımı ayakta tutan Sakaryaspor’un taraftarıdır, onları arkamızda hissetmek bizim için çok büyük bir olay bundan sonrada böyle devam edecek diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Emrah Karabulut: “Proje internette başlar, tribünde devam eder”

Projenin kurucularından olan Sakaryaspor taraftarı Emrah Karabulut, “Sakaryaspor’un durumu ortada. Bunu tartışmaya gerek yok. Herkesin bilgisi bu konuyla ilgili yeterli diye düşünüyorum. Bizde bu bağlamda sadece Sakaryaspor’u sevenler olarak bu takımın taraftarları olarak bir şeyler yapma gereği hissettik. Günümüzde tabi tepkiler yahut yürütülecek hareketler sokaklardan ziyade sosyal medya vasıtasıyla gerçekleştiriliyor. Burada bazı sosyal ağlar önemli bizde işe buradan başladık. Fakat bu sosyal hareket yahut sanal bir hareket değil. Henüz ölmedik sloganının arkasını birçok şey doldurabilir. Bu şuan internet ortamında başladı yarın öbür gün tribünlerde devam eder. Sonrasında farklı yerlerde devam eder bunun nereye gideceği konusunda bizde bir eylem planı tasarlamadık fakat bu bir yere gidecek. Bu hareket aynı konudan muzdarip tüm futbol kulüplerine ya da tribün emekçilerine inşallah bir örnek teşkil eder” dedi.

“Sakaryaspor bir futbol takımından ziyade bir şehrin sevdasıdır”


Sakaryasporun bir futbol takımından ziyade bir şehrin sevdası olduğunu dile getiren taraftar Ercüment Şengül ise, “Arkada da gördüğünüz gibi kardeşlerimiz idmandalar, çoğu zaman böyle gelip idmanları takip ediyoruz. Bu kardeşlerimizle beraber onları hiçbir sahipsiz bırakmadığımız mesajını her zaman veriyoruz. Konuşacak çok şey var Sakaryaspor bu durumlarda olması çok üzüntü verici. Şehirde üzülüyor olmanı bunlardan diye düşünüyoruz. Biz taraftar olarak bu kadar üzülürken şehrin duyarsız kalmaması adına genç kardeşlerimiz sanal alemde bir organizasyon başlattılar, henüz ölmedik diye. Hakikaten de öyle bu slogan çok anlamlı manidar bizim için hakikaten biz ölmedik Sakaryaspor hiçbir zaman ölmeyecektir, küme düşer şampiyon olur bunlar önemli değil. Skorsal başarılara endeksli bir taraftar grubu değiliz, Sakaryaspor da sıradan bir futbol takımı değil hep idarecilere onun mesajını vermeye çalıştık. Sakaryaspor’a bir futbol takımı olarak bakarsak sonuç bu olur, güzel olmaz kötüdür sonuç. Sakaryaspor bir futbol takımından ziyade bir şehrin sevdasıdır. Futbol takımı futbolcular üzerine düşen görevi yapıyor, taraftar üzerine düşen görevi her zaman yapıyor. Nerede olursa Sakaryaspor illaki flamamız, atkımız, bayrağımız orada sallanmıştır, sallanacaktır da ilelebet bundan yana hiçbir zaman sıkıntı yok, kümede düşsek dünyanın sonu değil. Bu şehri idare edenlerin duyarsızlığını anlamanın imkanı yok buradan bir kez daha seslenmiş olalım onlara Sakaryaspor’un büyüklüğünü kaldıracak yapıda olan insan bu şehri idare etmeye soyunsunlar bundan sonra” ifadelerini kullandı.

"Sitede herşey en ince ayrıntısına kadar var"

İlk olarak internet üzerinden yürütülen bu proje ile Sakaryaspor taraftarlarının sesini duyuracaklarını belirten Yasin Topbaşlı, “Sakaryaspor’un içinde bulunduğu bu kötü durumdan ötürü Sakaryaspor taraftarlarının ne yapabileceği ile ilgili kendimizce bir web sitesi hazırlamayı uygun gördük. Bu web sitesinin içerisinde Sakaryaspor taraftarının ve Sakaryaspor’a gönül verenlerin bu oluşumla ilgili Sakaryaspor’a nasıl destek verebileceğini en açık ifadelerle belirttik. henuzolmedik.com sitemizi ziyaret edenler Sakaryaspor’un içinde bulunduğu kötü duruma bir nebze olsun katkıda bulunmak isteyen herkes bu site içerisinde ne yapacağını en ince ayrıntısına kadar bulacaktır” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]