Sakaryaspor, Borç Batağında! Lisans Çıkartamadılar

TFF 2. Lig B Kategorisi 1. Grup takımlarından Sakaryaspor, geçmiş dönemde takımda görev alan futbolcu ve teknik heyete olan 5,5 milyon liralık borcu nedeniyle teknik direktör Özcan Kızıltan ve yeni transfer ettiği futbolculara lisans çıkaramadı.

Yeşil-siyahlı kulüp, 2009-2010 sezonuna, altyapısından yetiştirdiği gençlerle devam edecek.

Türkiye futboluna Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Engin İpekoğlu, Recep Çetin, Turan Sofuoğlu, Bülent Uygun, Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı gibi yıldız futbolcular kazandıran Sakaryaspor zor günler geçiriyor.

Zor Günler Geçiriyorlar

Geçtiğimiz yıl 2. Lig A kategorinden B kategorisine düşen Yeşil-siyahlılar eski borçları nedeniyle transfer yapamadı. Sakaryaspor geçmiş dönemde takımda görev alan futbolcu ve teknik heyete olan 5,5 milyon liralık borcu nedeniyle teknik direktör Özcan Kızıltan ve yeni transfer ettiği futbolculara lisans çıkaramadı.

Maçı Tribünden İzleyecek

Yeşil-siyahlılar yeni sezona genç takımla devam edecek. Ligin ilk haftasında deplasmanda Tavşanlı Linyitspor ile karşılaşacak olan Sakaryaspor 16 kişilik kadrosuyla Kütahya'ya hareket etti. Teknik Direktör Özcan Kızıltan lisansı çıkmadığı için karşılaşmayı tribünden izleyecek. Sakaryaspor'un başında sahaya yardımcı antrenör Sadun Hoşbay'ın çıkması bekleniyor.

Paraya İhtiyaç Var

Sakaryaspor Basın Sözcüsü Halit Evin, yaptığı açıklamada, kulübün borç batağında olduğunu belirterek, "Kulüp ana sermayesinin üçte ikisini kaybetti. 25 milyon liralık ana sermaye ile kurulan Sakaryaspor'un 22,5 milyon lira borcu bulunuyor. Kulübü ayağa kaldırmak için paraya ihtiyaç var. Herkesin taşın altına elini koyması gerekir" dedi.

Lisans Çıkartamadık

Sakaryaspor'un yeni sezonda altyapısından yetişen futbolcularla yola devam edeceğini ifade eden Evin, "Transfer ettiğimiz futbolculara eski borçlar nedeniyle lisans çıkartamadık. Bu saatten sonra Sakaryaspor gençlerle yürüyecek. Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmuştuk ama lisans sorununu çözemedik. Sezon boyunca yolumuza gençlerle devam edeceğiz" diye konuştu.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]