Sakaryaspor, Adanaspor Maçının Ardından...

Sakaryaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, futbolcularının maçı kazanabilme adına çok şey yaptığını söyledi.

Kalpar, maçtan sonra yaptığı açıklamada, kendi sahalarında ikinci lig maçını kazanamadıklarını kaydetti. Büyük talihsizlikler yaşadıklarını vurgulayan Kalpar, zorunlu oyuncu değişiklikleri yaptıklarını bununda görevlerde değişikliğe neden olduğunu bildirdi. Kısmetsizlik ve şanssızlık yaşadıklarını ifade eden Kalpar, şunları söyledi;

"Kazanmak için çok şey yaptık. Bugün müthiş şekilde talihsizlikler üzerimizdeydi. İstemeden zorunlu olarak oyuncular değiştirdik. Dolayısıyla ister istemez oyuncu değişiminden dolayı görevlerde değişti. Buna rağmen oyuncularım kazanabilme adına çok şey denediler. Penaltı kaçırdık. Penaltının kaçmasından sonra hala kafalar ve beyinler orada kaldı. Hiç bir oyuncu bunu yapmak istemez ama çok hızlı gelişen bir şey oldu.Taner kaçırdığı penaltıdan dolayı çok üzülüyor ve ağlıyor. Ama futbolda bunlar vardır. Bazen gol atarsın bazende kaçırırsın. İlk yarıda kalecinin ayağından dönen pozisyonumuz var. İkinci yarıda Taner'in girdiği pozisyonlar var ama atamadık. Rakipte kazanma adına çok arzulu ve istekliydi. Hızlı ve iyi bir maç oldu. İki takımda penaltı kaçırdı. Penaltılar kaçtıktan sonra beraberlik normal bir sonuç."

Hesaplarına göre 3 maçta 5 puan kayıplarının olduğunu söyleyen Kalpar, en kısa sürede kaybettikleri puanları telafi etmenin yollarını arayacalarını anlattı. Kalpar, "İşin başlangıcındayız. Önümüzde uzun bir maraton var. Bu maratonu iyi değerlendirmemiz lazım." dedi.

Adanaspor Cephesi

Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, rakiplerine göre daha istekli bir oyun oynadıklarını belirtti. 3-4 tane net gol pozisyonu bulduklarını ve son vuruşlardaki hatalardan dolayı bu pozisyonları değerlendiremediklerini anlatan Arın, Sakaryaspor gibi kendilerininde penaltı avantajını kullanamadıklarını vurguladı.

Bundan sonraki haftalarda bulundukları yerden kurtulmak için savaşacaklarını dile getiren Arın, " Bugün ilk adımı iyi attık diye düşünüyorum.Öncelikle sahada ilk iki haftada kaybeden iki takımın futbolcuları vardı.Sahada iyi niyetle mücadele eden iki takım oyuncularınıda gönülden kutluyorum. Girdiğimiz net gol pozisyonlarını son vuruşlardaki hatalardan dolayı değerlendiremedik. Sakaryaspor kazandığı penaltı avantajını kullanamadı. Daha sonra bizde bu avantajı yakaladık ama bizde kullanamadık. Futbolun bugünkü adaleti golsüz beraberliğe odaklanmıştı. Biz bundan sonra daha iyi işler yapmak ve bulunduğumuz yerden kurtulmak için daha çok savaşacağız. Daha iyi bir ekip yaratmaya çalışacağız. O doğrultuda yola çıktık. Oyuncularımızı bir bütün hale getirdik. Saha dışındada bu bütünlüğü sağlama çalışıyoruz." diye konuştu.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]