"Sakaryaspor, 2014 yılı sonunda iflas edebilir"

Spor Toto 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Sakaryaspor\'un kulüp başkanı Selahattin Aydın, takımının 30 milyon lira borcunun bulunduğunu ve bunun yaklaşık 11 milyon lirasının da futbolculara olan bonservis ödemelerin olduğunu söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, Sakaryaspor\'un borç yükünün her geçen gün biraz daha katlandığını ve bu borçları büyük bir kısmının vergi-sigorta borçlanmalarında oluştuğunu anlattı.

Kulübün önünü açmayı amaçladıklarını dile getiren Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Sakaryaspor\'un 20 milyon lira civarında vergi-sigorta borcu var. 11 milyon lira civarında da futbolcularına borcu var. Kulübümüzün önünü açmamız lazım. Her dönem transferin önünü açmak için muvafakatnamelerle bu iş yürümez. Köklü bir çözüm gerekir. Futbolcularımızın alacakları paranını tamamından vazgeçmeleri ve ana paranında yarısında rıza göstermeleri halinde bu 11 milyon lira yaklaşık 4 milyon liraya düşecektir. Bazı futbolcularımızdan olumlu cevaplar aldık. Diğer futbolcu arkadaşlarımız da aynı özveriyi gösterirse kulübümüzün bu borcun altından kalkacağına inanıyorum."

Aydın,  2014 yılı sonunda kulüp borçlanmalarında UEFA kriterlerinin uygulanmasının Sakaryaspor\'u iflasa götüreceğini kaydetti. Kulüp borçlanmalarında hükümetten bir çözüm yolu beklediklerini ifade eden başkan Aydın, bu sayede takımların maddi sıkıntılarını aşacaklarını söyledi.

"İflas davası kimsenin işine yaramaz"

 Kulüp içi borçlanmalar yüzünden bazı futbolcuların iflas davası açtığını hatırlatan Selahattin Aydın, şöyle konuştu:

"Özellikle alacaklı olan iflas davası açmış futbolcularımıza şunu da ifade ettik, iflas davası kimsenin işine yaramaz. Davayı kazanacak olsalar bile bu, alacaklarını tahsil edecekleri anlamına gelmiyor. Kazansanız dahi elinize bir şey geçmez. Söz konusu üzüm yemekse, bu kulübün iflas etmesi hiçbirimizin işine yaramaz. Hedefimiz bu kulübü yaşatmak olmalıdır. Bizim sporcularımız mağduriyetlerini tamamen karşılama gibi durumumuz yok. Davayı açmamış arkadaşlarımız da, eğer ki geçmişe dayalı hukukumuz varsa bu davadan vazgeçmelerini öneriyoruz."

"Sahada beklediğimiz mücadele olmuyor"


Aydın, Sakaryaspor\'un yaş ortalamasının 25\'in altında olduğunu belirterek, tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını dile getirdi. Çok genç bir takım olduklarına vurgu yapan Aydın, oyuncuların genç olmalarına rağmen profesyonel liglerde top koşturduklarını anlattı.

Futbolcuların sahada bekledikleri mücadeleyi göstermeleri halinde hedeflerine çok rahatlıkla ulaşacaklarını dile getiren Aydın, "Bizim hayal kırıklığımız bu konudadır. Kesinlikle sahada beklediğimiz mücadele olmuyor. Benim onların başarılı olacaklarına inancım tam. Öncelikli hedefimiz ligde kalabilmektir" ifadesini kullandı.

Yeni bir stadyumun gündemlerinde olmadıkların ifade eden Aydın, taraftarlardan biraz daha sabır göstermelerini beklediklerini sözlerine ekledi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]