Sakaryaspor, 17 Futbolcuyu Renklerine Kattı

TFF 2. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Sakaryaspor, geçmişte takımda forma giyen futbolculara olan borçlarından dolayı yaşadığı lisans sorununu futbolcuların alacaklarını ödeyerek çözdü. Lisans problemini çözen yeşil siyahlı takım biri alt yapıdan olmak üzere 17 futbolcuyla sözleşme imzaladı.

Sezona Bank Asya 1. Lig'e çıkma hedefiyle başlayan, ancak yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle sezon başında lisans ücretlerini ödeyemediği için kadro sıkıntısı yaşayan yeşil - siyahlı takım, ara transfere hızlı başladı.

Yönetim sezon başında itibaren geçmişte takımda forma giyen futbolcuların alacaklarını ödenmediği için yaşanan lisans sorununu çözdü. Ara transferde Ordusporlu Haydar Koç ile Diyarbakırspor'da forma giyen eski defans oyuncusu Gökhan Kök'ü a renklerine katan yeşil - siyahlı kulüp, son olarak biri alt yapıdan olmak üzere 17 futbolcuyu renklerine kattı.

Sakaryaspor yönetimi anlaşma sağladığı 17 futbolcu için Rüstemler Tesisleri'nde tanıtım töreni düzenledi. Yeni transferlerin tanıtıldığı törende konuşan kulüp başkanı İsmail Gürses, eski teknik direktörleri İlker Yağcıoğlu ile yardımcısı Recep Çetin için sert sözler söyledi.

Yağcıoğlu ve Çetin'e 10 maç için verilen 350 bin TL'yi haram ettiklerini belirten Gürses, sezon başında acemilikleri nedeniyle kandırıldıklarını ve lisans sorununu çözemediklerini ifade etti.

Gürses, ''Şu anda bulunduğumuz yerden elimizdekilerle başlayalım' dedik. 1 hafta içinde sorunlu dosyaların yarısından fazlasını çözdük. İyi ki de hemen başlamışız. Birilerinin çıkıp engel olacaklarından şüphe duymadık. Lisansları çıkarmak için hayatımızı ortaya koyduk ama en büyük ihaneti Sakaryalı zannedilenlerden gördük. Anladık ki onlar Sakaryalı değilmiş. En büyük ihaneti sözde Sakaryalılar Recep Çetin ve İlker Yağcıoğlu'ndan gördü..Lisans sorunun aşılması konusunda en büyük engeli İlker Yağcıoğlu ve yardımcısı Recep Çetin'den gördük. Bu şehirde geçen sezon en büyük kıyakların yapıldığı, ilk tecrübelerini kazandıkları ve haram olarak 350 bin TL'ye mal olan İlker ve Recep birlik olup önümüze engel oldular. 10 maç için verilen 350 bin TL haram olsun. Ben yaşadığım ve görev yaptığım sürece, hayatım boyunca bu iki ismin bu camianın kapısından içeri girmesine izin vermeyeceğim. Bunu herkes böyle bilsin.'' dedi.

Kulübün 10 yılda 120 milyon TL harcanarak TFF 2. Lig'e düştüğünü ifade eden Gürses, şöyle konuştu: "Lisans sorunu için çok çaba harcadık. Başkasının bu camiaya hayrı olmaz, biz bize yeteriz. Sakaryaspor'un zarar görmesini isteyenler üzülecekler ama maalesef lisans sorununu çözdük. Bu işi sonunda başardık. Düşmanlarımız çatlasın, dostlarımız sevinç gözyaşları döksün."

14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]