Sakarya'nın tek kadın muhtarı siyasete girmek istiyor

Sakarya\'nın tek kadın muhtarı Nimet Cebeci, siyasi partilerden teklif aldığını belirterek, önümüzdeki seçimlerde siyasete girmek istediğini söyledi.

Sapanca ilçesine bağlı Gazipaşa Mahallesi\'nde 13 yıldır muhtarlık yapan Nimet Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk olarak 1999 yılında muhtar azası seçildiğini belirterek, mevcut muhtarın görevinden ayrılması nedeniyle 2011 yılında vekaleten bu görevi sürdürdüğünü anlattı.

Cebeci, daha sonra vatandaşların desteğiyle seçimi kazandığını vurgulayarak, "Kadın muhtar olduğum için ilk başlarda çok tepki aldım. Ancak seçimleri bin 700 farkla kazandım. Daha sonra kadın muhtar üzerindeki bu olumsuz bakış açısı değişti ve neredeyse tüm eleştirenlerin desteğini almaya başladım" ifadesini kullandı.

İnsanlara hizmet etmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Cebeci, şöyle konuştu:

"Daha önce bakkal dükkanım vardı ama ikisi bir arada yürümedi. Bu işi daha çok seviyorum. İnsanlara hizmet etmek, onlara yardımcı olmak beni mutlu ediyor. 3 yıl vekaleten olmak üzere, 3 dönemdir bu işi yapıyorum. Şuan yaklaşık 10 bin nüfus ve 4-5 bin arası bir hane mahallemizde ikamet ediyor. Roman vatandaşların tamamı bizim mahallemizde oturuyor. Sağlık, kimlik ve özürlü vatandaşlarımızın sorunları gibi büyük sorunları vardı. Tamamını, görev sürem içerisinde hallettik. 2014 seçimlerinde biri Roman vatandaşlarımızdan olmak üzere, 3 aday vardı. Mahallemizde 4 bin 57 seçmen yaşıyor. Yüksek bir farkla seçimi kazandık.”

Cebeci, siyasi partilerden teklifler aldığını kaydederek, "Bir sonraki seçimlerde siyasete girmek istiyorum" dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]