Sakarya'nın su yönetimi tek merkezden yapılacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya’nın su yönetimi geleceğini çok efektif bir şekilde planladıklarını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Zeki Toçoğlu, “Gerçekleştirdiğimiz altyapı yatırımlarıyla Sakarya’nın su geleceğini güvence altına alıyoruz. Su yönetiminde en ileri teknolojiyi kullanarak, şehrimizin suyunu her aşamada kontrol altında tutuyoruz. İnşa edeceğimiz Scada binasıyla Sapanca Gölü’nden başlamak üzere suyun çeşmeye ulaşana kadar geçirdiği her evre denetimimiz altında olacak. Scada sistemiyle Ferizli’nin uzak bir köyündeki deponun su seviyesini bilgisayar ortamından belirleyeceğiz. Bu sistemi etkin bir şekilde kullanarak, suyun mineral değerlerini dahi dijital olarak takip edebileceğiz” diye konuştu.

Laboratuar binası

İnşa edilecek laboratuar binası hakkında da bilgi veren Başkan Zeki Toçoğlu, “Şu an Karaman Atıksu Arıtma Tesisi içerisinde hizmet veren akredite laboratuarımızı daha da geliştirerek, Hızırilyas Tepesine taşıyacağız. AB kriterlerinde ölçüm yapabilen laboratuvarımız, yeni yerinde içme ve atık sudaki tüm parametreleri ölçebilecek bir laboratuar olacak. Şu anda bölge illere de hizmet veren laboratuarımız, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde referans bir laboratuar olarak hizmet verecek. İçmesuyu Arıtma Tesisi, on bin metreküplük depo, SCADA ve Laboratuvar binalarıyla Hızırilyas Su Yönetim Merkezi, Sakarya’nın entegre altyapı sisteminin kumanda merkezi olacak. İnşa ettiğimiz entegre altyapı sistemiyle ve Su Yönetim Merkeziyle şehrimizin içmesuyu geleceği garanti altına alınmış olacak” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]