Sakarya'nın ihracaatı Nisan'da %100 arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2014 Nisan ayı ihracat rakamlarına göre Türkiye geçen yılın Nisan ayına göre yüzde 11,5 artışla 13 milyar 153 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Nisan ayında en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran il yüzde 100 artışla Sakarya oldu. Geçen yılın nisan ayında 134 Bin 378 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracat rakamları bu yıl nisan ayında 268 Bin 935 milyon dolar olarak gerçekleşti. En fazla ihracat yapan iller sıralamasında 9’unculuğunu devam ettiren Sakarya yüzde 100 artışla gurur duyduğumuz bir tablo çizdi. İhracatçı firmaların kanuni merkezleri bazında ihracat performansına bakıldığında Sakarya yüzde 71 ile başarısını yükselterek devam ediyor." dedi.

Sakarya, 269 milyon dolarla iki katına çıkardığı ihracat rakamını umuyorum ki katlayarak yükselteceğini belirten Kösemusul, "büyüyen Türkiye’nin büyüyen Sakarya’sı ve örnek pazarı ile 2014 yılına imzamızı atacağımıza inanıyorum. Global ekonomideki başlayan canlanmanın ülkemiz ve ilimiz ekonomisini de pozitif yönde etkilediğini görmek bizleri oldukça memnun ediyor. İş dünyasının canlanması ile 2014 yılı Türkiye ve Sakarya için gücünün perçinleneceği, gelişimin katlanacağı özel bir yıl olacaktır diye düşünüyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi gelişen ve güçlenen Sakarya’nın hedefleri büyük, elde ettiğimiz başarılar büyük Türkiye’nin basamaklarını inşa ediyor. Emeği geçen iş dünyamıza şükranlarımı sunar başarılar dilerim” dedi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]