Sakarya'nın Güzelliklerini Tüm Türkiye Tanıyacak

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Sakarya'nın coğrafi, doğal ve kültürel güzellikleri açısından Türkiye'nin önemli bir ili olduğunu söyledi.

Sakarya Kültür Turizm Konseyi tarafından düzenlenen geziye katılan İsen, yaptığı açıklamada Turizm Geliştirme Projesi ile Sakarya'nın turizm potansiyelini ortaya çıkarmada önemli mesafeler aldıklarını kaydetti.

Kültür Turizm Konseyi tarafından yürütülen proje çalışmaları sonucunda ayağı yere basan ve elle tutulur sonuçlar elde ettiklerini ifade eden, "Bu toplantı Sakarya için yeni ufuklar açıyor. Hayallerimizi yavaş yavaş gerçekleştiriyoruz. Bu projede Valilik kadar diğer kurumların da katkısı var. Türkiye için modern ve örnek olacak bir proje üzerinde duruyoruz. Bu projenin başlamasında katkıları olan biri olarak, projenin birçok sahibi var. Projede her kesimden insan var. Projeye imece usulü katılım söz konusu. İnsanlarımızı bir araya getirerek, sinerji oluşturuyoruz. Projemiz Sakarya için hayırlı olacak" dedi.
İsen, Turizm Geliştirme Projesi ile öncelikle Sakarya'nın güzelliklerini Sakarya halkına tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Yapılan çalışmalar sonucunda Acarlar Longozu'nu bir değer haline getirdik. Acarlar Longozu'nu Sakarya halkına tanıttıktan sonra, Türkiye'ye tanıtmak için çalışıyoruz. İnsanlarımız Sapanca'dan geçerken bu halinden daha güzel olduğunu görecekler. Sakarya coğrafi, doğal ve kültürel güzellikleri açısından çok önemli bir il. Bugün Sakarya'nın güzelliklerini rehberlere ve seyahat yazarlarına tanıtıyoruz. En yakın zamanda iş adamlarımızı ve yatırımcıları çağırarak Sakarya'nın güzelliklerini onlarla paylaşacağız. Sakarya bir çok zenginliğe sahip" diye konuştu.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak ise Şubat ayında yapılan Sakarya Marka Kent konulu toplantıda Sakarya'nın kültürel zenginliklerinin tanıtılması kararı alındığını belirterek, "Sakarya doğal güzellikleri, sanayisi, tarımı ve coğrafi boyutuyla Türkiye'nin çok ender illerinden biridir. Örneğin, Sapanca Gölü dünyanın sayılı göllerinden biridir. Sapanca Gölü'nde her türlü spor yapılabilir. Karasu ve Kocaeli ilçelerinde deniz, kum ve güneş turizminden faydalanılabilir. Akyazı ilçesinde de termal turizm yapılabilir" şeklinde konuştu.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]