Sakarya'nın çeşme suyu dünya standartlarının üstünde

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, İçmesuyu Analiz Sonuçlarının her ay düzenli olarak resmi internet sitesinde yayınlandığını ifade ederek, “Şehrimize verdiğimiz su, dünya standartlarının çok üzerinde. Çeşme suyumuz gönül rahatlığıyla içilebilir” dedi.

SASKİ Haziran ayı İçmesuyu Analiz Raporları yayınlandı. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi çıkışından alınan analiz sonuçlarına göre Sakarya’nın suyu İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği’nde belirlenen kriterlerin çok daha üstünde bir kaliteye sahip. İçmesuyu Analizlerinin 2010 yılından bu yana her ay düzenli olarak www.sakarya-saski.gov.tr resmi internet sitesinde yayınlandığını belirten Genel Müdür Rüstem Keleş, “Sakarya’da çeşmelere ulaştırdığımız içme suyu Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlerden çok daha iyi değerlere sahip. Çeşme suyumuz gönül rahatlığıyla içilebilir” diye konuştu.

SASKİ olarak, Sapanca Gölü’nün farklı nokta ve derinlikleri olmak üzere düzenli numuneler aldıklarını ifade eden Keleş, "Sapanca Gölü’nden sonra Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisimizin girişinden ve çıkışından, ayrıca farklı bölgelerdeki şebekelerden de sürekli numuneler almaktayız. Alınan numuneler akredite laboratuvarımızda ve bağımsız laboratuvarlarda analiz ediliyor. Analiz sonuçlarına göre şehrimizde çeşme suyu gönül rahatlığıyla içilebilir” dedi.

Analiz sonuçlarını değerlendiren Keleş, “İçme suyundaki en belirgin parametreler olan PH değerinin dünya standardı 6,5-8,5 aralığındadır. Bizim çeşmelere ulaştırdığımız su da bu değer Haziran ayı için 7,86. Diğer bir belirgin standart ise bulanıklık değeridir. Bulanıklık değerinde dünya standardı 5 NTU iken bizim analiz sonuçlarımız 0,57 NTU olarak gerçekleşmekte. İsteyen vatandaşlarımız internet sitemizden su analiz raporlarına bakabilir. Analiz raporlarında şehrimizin içme suyu birçok parametrede hem Sağlık Bakanlığı’nın hem de Dünya Sağlık Örgütü\'nün belirlediği kriterlerden çok daha iyi olduğu görülmektedir” ifadelerini kullandı.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]