Sakarya'nın Aile Hekimleri Belirlendi

Adapazarı Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) konferans salonunda yapılan kura çekiminde 245 hekimin görev yapacak yerleri belirlendi.

4 Ocak itibariyle göreve başlayacak hekimlere kişi başı 3 bin, 3 bin 500 hasta düşüyor. Bundan sonra hastalar aile hekimine başvuracak, daha sonra ise hastalığın durumuna göre ikinci basamağa (hasteneye) sevk edilecek.    

Sakarya Sağlık İl Müdürü Doktor Hasan Bektaş, Sakarya'da Aile Hekimliği uygulamasının 4 Ocak tarihinden itibaren başlayacağını belirterek, "Sağlık hizmetleri hiç şüphesiz insan hayatına hizmettir. Bu sebeple titizlikle yerine getirilmesi gereken, hizmet verdiğimiz insanı saygın tutarak onun bize emanet olduğu şuuruyla icra edilmesi gereken bir hizmettir. Gelişmiş toplumların en önemli özelliği halkına eşit düzeyde sağlık hizmeti sunmasıdır. Kısacası eğitim ve sağlık problemlerini çözmüş ülkeler kalkınmış ülkelerdir. Aile Hekimliği uygulamasının Sakarya'daki hazırlık süreci, bugüne kadar uygulamaya geçen 35 ilin deneyimi, birikimi ve çözüm sürecinde edindiği donanıma, Sakarya Sağlık Müdürlüğü'nün her konudaki öncü, yenilikçi mükemmeliyetçi çalışma kararlılığının da eklenmesiyle sonuna gelmiş ve bizleri de bugüne getirmiştir" dedi.  

Konuşmaların ardından komisyonun önüne gelen doktorlar kendilerini tanıtıp çalışmak istedikleri merkez ve ilçe aile hekimliği birimlerini söyleyerek dilekçelerini teslim ettiler.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]