'Sakaryamızı, Kocaeli ile değil Chicago ile yarıştırmalıyız'

Erenler, Arifiye ve Serdivan Belediyelerini ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Aday Adayı Kemal Öztürk: “Sakarya’nın hedeflerini büyütmesi ve kendine yeni ufuklar çizmesi gerek. Bizim şehrimizin dünyadaki başka şehirlerle rekabet edecek potansiyeli var. Bu seçimlerde çok tarihi bir fırsat geçti elimize, çok nitelikli aday adaylarımız var. İyi bir ekiple, belediye başkanlarımızla el ele verip şehrimizi dünyada bilinen bir marka yapabiliriz.” dedi.

Sakarya’da AK Parti’den Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu yaptıktan sonra çalışmalara başlayan Kemal Öztürk, sırasıyla Serdivan, Erenler, Arifiye Belediyelerini ziyaret etti. İlk olarak Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ı ziyaret eden Öztürk, Sakarya’nın ortak hayal ile birlikte belirlediği hedeflere ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile görüşen Öztürk, Serdivan’ın şehirden ayrılan bir kaliteye dönüştüğünü söyleyerek, “İstanbul’un bazı bölgeleri var, sonradan dönüştüğü için daha bir kalite oldu, Ataşehir gibi. Şimdi Çekmeköy’ün alt tarafları böyle oluyor yeni yerleşim olduğu için. Buralarda yol daha güzel, bina yapılıyor mesafesi daha uygun. Serdivan da öyle bir şey oldu. Şehirden ayrılan bir kaliteye dönüştü” ifadelerini kullandı.

Öztürk, artık rekabetin ilçeler arası, şehirler arası olmadığını dünya ölçeğinde bir rekabetin olduğunu belirterek, “Rekabet ilçelerin arasında değil, şehirlerin arasında değil artık. Dünya ölçeğinde bir rekabet var. Benim geldiğimden beri bir sorun var Sakarya’da, bir Kocaeli ile yarışamadık, Kocaeli’yi geçemedik. Bende diyorum ki neden bu kadar küçük hedeflerimiz var. Bizim Chicago ile yarışmamız lazım. Öyle bir hayal kurmamız gerekiyor ki artık, büyümemiz gerekiyor. Yeni Türkiye kuruluyor artık, işte Şah Fırat’ta operasyon yapıyor alacağın alıyor getiriyor, Yeni Türkiye, uluslararası operasyonlar yapıyor. Biz bu yeni Türkiye’nin yani uluslararası devletler ile rekabet eden Türkiye’ye nasıl kadrolar kuracağız Sakarya’da, 7 tane insan önerimiz var bizim” diye konuştu.

Çıktığı bu kutlu yolda Aday Adayı Kemal Öztürk’e başarılar dileyen Başkan Alemdar ise, “Plan önemli. Tüm dünya da planlar bir devlet politikasıdır, devletin işidir. Yerele bırakılmaz. İlk defa AK Parti ile beraber planlama başladı" dedi.


Kemal Öztürk, ziyaretlerinin devamında Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile görüştü. Başkan Cavit Öztürk, Erenler Belediyesi tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm hakkında açıklamalarda bulundu.

Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, “Kentsel dönüşüm projelerinde ilk kez protokol imzalayan, ilk kez ihale yapan ve ilk inşaata başlayan Belediye bizim belediyemiz. Diğer Belediyeler kentsel dönüşüm projelerini TOKİ ile beraber yapıyorlardı. Allah razı olsun iyi gidiyoruz” diye konuştu. Erenler Belediye Başkanı Öztürk, Kemal Öztürk’ün Aday olarak gösterilmesi halinde Sakarya’yı en güzel şekilde temsil edeceğinden şüphesi olmadığını belirterek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son olarak Arifiye Belediyesi Başkanı İsmail Karakullukçu’yu makamında ziyaret eden Öztürk, Sakarya’nın dünyadaki şehirlerle rekabet edebilecek potansiyeli olduğunu söyledi. Öztürk’e aday adaylığının hayırlı olmasını dileyen Karakullukçu, çalışmalarında başarılar diledi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]