Sakaryalılar Silivri'ye akın etti

Türkiye Gençlik Birliği, CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği ve İşçi Partisi mensubu yaklaşık 150 Sakaryalı, bugün Silivri’de Savcı Mütalaası\'nın açıklamasını izlemek üzere saat 02.30’da Adapazarı İlçesi Yeni Cami önünden otobüslerle Silivri\'ye gitti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İşçi Partisi Sakarya İl Başkanı Kemal Ağralı, “Sabah 08.00’de savcı Silivri’de mütalaasını okuyacak. Biz de Sakarya halkı olarak savcılara karşı halkın mütalaasını okuyacağız. Silivri’de hukuk yok, adalet yok, yargılama yok, Silivri’de bir mahkeme de yok” ifadelerini kullandı.

Halkın mütalaası


TGB Sakarya Yöneticisi Utku Güngör ise, 8 Nisan\'ın büyük bir gün olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bugün bir milletin kendi kaderini kendi elleriyle çizeceği bir gün. Bugün iktidarın kafasına göre ülkemizin yurtseverlerine vatanseverlerine devrimcilerine zindanlarına tıkamayacağını göstereceğimiz gün. İşte burada görüyorsunuz hepimiz buradayız, biz bu birliği 29 Ekim’de sağladık. 29 Ekim’de valinin fermanlarına karşı barikatları yıktık. Ankara’da Ulus’tan Anıtkabir’e kadar ulaştık. Biz bu birliktelikle milyonlarca kişi Anıtkabir’deydik. Biz 8 Nisan’da halkın mütalaasını açıklayacağız ve karar beraat bile olsa biz o iktidarın zindanlarını, duvarlarını, barikatlarını yıkacağız. Biz, TGB olarak bunun için söz verdik. O zindanlardan yurtseverleri çıkaracağız."

TC ibaresinin kaldırılması

Silivri’ye hareket edenler arasında yer alan Sakaryalı Atilla Albüyü ise, bugün Anayasadan Türklüğün çıkarılmaya çalışıldığı bir dönem yaşandığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti (TC) ibaresinin kaldırıldığı bir dönem yaşıyoruz. Herkesin bir arada olması ve birlik olması gereken bir süreci yaşıyoruz. Burada sadece buraya katılanlara değil en büyük görev AK Parti’yi destekleyen AK Parti seçmenine düşüyor. Oradaki kardeşlerimizin duyarlı olmalarını ve geçen süreçten nereye gittiğimizi nerelere götürülmek istendiğimizin farkında olmalarını rica ediyoruz. Bu süreci değiştirecek dirayetimiz ve gücümüz var. Halk bunu istedikten sonra bunun aksini gerçekleştirebilmenin mümkün olmadığını İktidar görecek ama bizim en büyük isteğimiz ve ihtiyacımız AK Parti\'nin destekçilerinin ya da AK Parti seçmeninin gerçekleri görüp bir an önce bu yanlıştan dönülmesini sağlamalarıdır. Bizim gücümüz halkın gücü bunun karşısında kimse duramaz.”

Yapılan açıklamaların ardından grup otobüslere binerek Silivri’ye gitti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]