Sakaryalılar, engelliler için yürüdü

Sakarya\'da protokol üyeleri ve öğrenciler, engellilere yönelik toplumsal duyarlılığın artırılması amacıyla yürüyüş yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Beyazay Derneği işbirliğiyle başlatılan "Birlikte Yürüyoruz" kampanyası kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde kokteyl düzenlendi.

Kokteylin ardından Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, engelliler, aileleri ve öğrenciler, Çark Caddesi boyunca yürüdü.

"Her sağlıklı birey, engelli adayıdır"


Büyük, yaptığı açıklamada, engellilerin sosyal hayata daha fazla katılımı için yürüyüş yaptıklarını anlattı.

Büyük, engellilerle yürüyerek farkındalık oluşturmak istediklerini belirterek, "Tüm kesimleri bir araya getirdik. Kamu alanında engellilere yönelik birçok hizmet veriliyor ama bunu toplumun her kesimine yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu çerçevede yerel yönetimlerin engellilere yönelik hizmetleri var" şeklinde konuştu.

"Artık yapılan düzenlemelerle engellilerimiz sokak ve caddelerde yardıma ihtiyaç duymadan yürüyebiliyor" diyen Büyük, şunları söyledi:

"Evde hizmet çalışmaları devam ediyor. Şartlar, gün geçtikçe olumlu yönde ilerliyor. Toplum olarak engellilerle beraber yaşamayı herkesin öğrenmesi gerekiyor. Her sağlıklı birey, engelli adayıdır. Bu nedenle daha fazla özen göstermemiz lazım. Çok şükür, çalışmalar iyi yönde gidiyor. Engellilerin yaşam seviyesi, her geçen gün artıyor. Engellilerimiz, artık saklanan ve gizlenen değil, toplumun içinde yer alan bireyler haline geldi. Biz de onlarla yürüyerek aramızda hiçbir fark olmadığını gösteriyoruz."
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]