Sakaryalılar, Ali Gaffarlarla iftar yapacak

Hendek Belediyesi, basın mensupları, sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir heyet ile Diyarbakır’a gidiyor.

Heyet Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret edecek, ismi ‘Ali Gaffar’ olan çocuklarla 28 Temmuz Pazar günü iftar yapacak.

‘Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi’ Projesi kapsamında 2009 yılında Diyarbakır’a giden, 2010 yılında Dicle Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile ‘Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi’ isimli sempozyum düzenleyen Hendek Belediyesi, 2011 yılında ismi Ali Gaffar Okkan olan 101 çocuğu İstanbul-Hendek ve Ankara’da misafir etmişti. 2012 yılında Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Anadolu Lisesi öğrencilerini Hendek’te ağırlayan Hendek Belediyesi, 2013 Ocak ayında da bir panel gerçekleştirmişti.

Çocuklarına Ali Gaffar adını veriyorlar

Aslen Hendekli olan ve Diyarbakır’da görev yaparken şehit düşen Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın ölümünden sonra Diyarbakır’da birçok çocuğa ‘Ali Gaffar’ isminin verildiğini söyleyen Başkan İnci, “Değerli emniyet müdürümüz sadece halkının huzurunu sağlayan kişi olarak değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine imza atan, daima halkın içinde olan bir müdür olarak tanındı. Biz Diyarbakır’a gittiğimizde gördük ki tüm dükkânlarda şehidimiz Ali Gaffar Okkan’ın resmi var. Bir polis müdürüne Diyarbakır halkının nasıl sahip çıktığını gördük. Okkan, yüreğini bu şehrin huzur ve güvenine tesis etmişti. Diyarbakır da onu, onun kadar çok seviyor ve gönüllerinde, isimlerinde yaşatıyor. Diyarbakırlılar nesillerini devam ettirecek çocuklarına Ali Gaffar Okkan ismini veriyorlar. Bunun anlamı derin, mesajı yüksektir.” diye konuştu.

Ali Gaffarlarla iftar


Başkan İnci, Ali Gaffar Okkan’ın ölümünün 10. yılında Diyarbakır’da bulunan Ali Gaffar’ları Hendek’e getirmek için 3 ay önce çalışmalara başladıklarını dile getirerek şunları kaydetti: “Biz de Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan’ın ölümünün 10. yılında ismi Ali Gaffar olan 101 çocuğumuzu Hendek’e getirmek istedik. Diyarbakır Valiliği ile irtibat kurarak THY’nın sponsorluğunda 101 Ali Gaffar’ı, 37 öğrenci velisi ve 24 idareciyi Hendek Belediyesi olarak İstanbul, Hendek ve Ankara’da 3 gün misafir ettik. Daha sonra projemiz devam etti. Bu yıl da Ramazan ayında Diyarbakır’a giderek Ali Gaffarlarla bir iftar yapmak istedik. Daha önce Sakarya Valiliği yapmış olan Diyarbakır Valimiz Sayın Cahit Kıraç ile görüşerek projemizi kendisine sunduk ve hazırlıklarımıza başladık. Projemizi Diyarbakır Valiliği ile ortak gerçekleştiriyoruz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]