Sakaryalı üniversite öğrencisi İstanbul'da intihar etti

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’ne taksiyle gelen Sakaryalı üniversite öğrencisi genç bir kız, köprüden aşağıya atladı.

Ailenin kızları için geçtiğimiz günlerde polise kayıp müracaatında bulunduğu öğrenilirken, genç kızın ailesiyle tartıştıktan sonra evi terk ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, sabah saat 09.00 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde meydana geldi. Taksiye binen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Başak Ö, köprüye geldiğinde trafiğin sıkışmasını fırsat bilerek, taksiden inip köprüden aşağıya atladı. Yaşanan olay üzerine çevredeki vatandaşlar, polise ‘bebeğiyle birlikte köprüden atladı’ şeklinde ihbarda bulundu. Hemen harekete geçen ekiplerin yaptıkları incelemede böyle bir şeyin olmadığı öğrenildi.

Cansız bedeni bulundu

Cansız bedeni boğazın derin sularında bulunan üniversiteli genç kızın cenazesi ilk olarak Arnavutköy İskelesi\'ne götürüldü. Sağlık görevlilerin gelmesinin ardından, genç kızın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Bu sırada cenaze güvenlik botunda beklerken, yolcuların iskeleye yanaşan gemiden inmesi ilginç bir görüntü oluşturdu. Daha sonra savcının talimatıyla İstinye’de bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı\'na getirildi. Burada bottan indirilen cenaze, Adli Tıp aracına konularak İstinye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Ailesi kayıp ilanı vermişti


Öte yandan, genç kızın Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde okuduğu ve Adapazarı’nda ailesiyle yaşadığı öğrenildi. Ayrıca ailenin kızlarının eve gelmemesiyle Salı günü kayıp müracaatında bulunduğu belirtilirken, genç kızın ailesiyle tartıştığı için evden kaçtığı iddia ediliyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nden atlaması sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kızın acılı ailesi İstanbul’a gitti. Genç kızın telefonunda annesinden gelen bir mesaj bulunurken, babasının ise Sakarya’da ünlü bir cerrah olduğu öğrenildi.

Olay, bugün saat 09.00 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde meydana gelmişti. Taksiye binen üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Başak Ö., köprüye geldiğinde trafiğin sıkışmasını fırsat bilerek, köprüden aşağıya atlamış ve hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından Başak Ö. ailesini arayan polis ekipleri, "Kızınızın çantasını bulduk, karakola gelin" dedi. Bunun üzerine genç kızın cerrah babası Opr. Dr. Muzaffer Ö. ve annesi Adapazarı’ndan karayoluyla İstanbul’a gitti. Kızlarının öldüğünden habersiz ailesi, acı haberi emniyette öğrendi. Aile basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakırken, acılı annenin gözyaşlarına boğulduğu görüldü.

Öte yandan, genç kızın telefonunda annesinden gelen “Kızım seni çok merak ediyoruz. Bizimle iletişime geç” yazılı mesajının bulunduğu öğrenildi.

Emniyetten çıkan aile kızlarının cenazelerini almak üzere Adli Tıp Kurumu’na gitti.
İstanbul'da, dün sabah Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden atlayarak intihar eden Bolu İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi Başak Ö., gözyaşları içinde memleketi Adapazarı'nda toprağa verildi.

1990 yılında doğan ve lise eğitimini Sakarya Anadolu Lisesi’nde tamamlayan Başak Ö. (23)’nun cenazesi, Perşembe akşamı ailesi tarafından İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Adapazarı'na getirildi. Acılı ailesini geride bırakan Başak Ö.'nün cenaze namazı Orhan Camii’nde kılındı. Başak Ö., namazın ardından Emirdağ Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan ve Başak Ö.'nün intiharındaki sır perdesi henüz aralanamadı.

Ailenin yakınları, babası ve ağabeyi doktor, annesi eczacı olan Başak'ı intihara 'başarısızlık duygusunun' intihara sürüklediğini ileri sürdü.

Ancak Başak Ö.' ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, ortadan kaybolduğu Pazartesi gününden köprüden atladığı Perşembe sabahına kadar nereye gittiği, kimlerle görüştüğü araştırılıyor. Herhangi bir not da bırakmayan Başak Ö.'nün intiharındaki sır perdesini bu 72 saat içinde neler yaptığının ortaya çıkartılması aydınlatacak.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]