Sakaryalı öğrencilerin "Soma duyarlılığı"

Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi hazırlık sınıfında okuyan bir grup öğrenci, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’yı ziyaret ederek, Soma’da yaşanan maden faciası karşısında derin üzüntü yaşadıklarını söylediler.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan büyük felaketin acısını ilk andan itibaren yüreklerinde hissettiklerini ifade eden öğrenciler, hayatlarını kaybeden maden işçilerinin ailelerinin acısını paylaştıklarını, iki gündür derslere siyah giyinerek girdiklerini belirttiler. Öğrencilerin Soma’da yaşanan felakete duyarlı olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, “Ülke olarak çok büyük acı yaşıyoruz. Öğrencilerimizin Soma’daki vatandaşlarımızın acısına ortak olması, çevrelerindeki olaylara karşı kayıtsız kalmamaları, biz eğitimcilerin arzuladığı iyi örneklerdir. Tüm eğitim camiası olarak Soma’daki maden ocağı kazasında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan Rahmet, acılı ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz” dedi.

CMSBL öğrencileri, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulunurken, maden ocağında hayatını kaybeden işçilerinin ailelerine yönelik önümüzdeki günlerde Soma’ya gezi düzenlemek istediklerini belirttiler.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]