Sakaryalı öğrenciler o yarışmadan 2 birincilikle döndü

TÜBİTAK tarafından bu yıl 45\'incisi düzenlenen \'Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması’nın İstanbul Bölge Finalinde Sakaryalı öğrencilerin projeleri büyük başarılara imza attı.

17-20 Mart tarihlerinde İstanbul Asya Bölge Sergisi’ne davet edilen 100 projeden 27’sinin sahibi olan Sakaryalı öğrenciler; 2 birincilik, 1 ikincilik, 1 üçüncülük ödülü kazandılar.

İlçe okulundan tarihi başarı

TÜBİTAK Bölge Sergisine 5 projeyle katılan Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Fethiye Nur Genç’in “Ama Hangi Osmanlı? Türk ve Fars Lise Öğrencilerinin Osmanlı Algılarının Metaforlar Üzerinden İncelenmesi” adlı projesi ile Muhammed Hanefi Soytekinoğlu’nun günümüzün en önemli problemlerinden biri olan kadına şiddete farklı bir bakış açısıyla yaklaştığı “Din Görevlileri ve İlahiyat Fakültesi Öğrencilerinin Kadına Şiddete Bakışlarının Sosyolojik Analizi-Sakarya İli Örneği” adlı projesi 1.’lik ödüllerini kazanarak ilimize büyük sevinç yaşattılar.

2.’lik ve 3.’lük ödülleri

Bu yılki yarışmaya damgasını vuran Sakaryalı öğrencilerin 2 birincilik kazandığı Bölge Sergisinde, Karasu Şehit İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nin Tarih dalındaki projesi 2.’lik ödülü, Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi’nin Sosyoloji dalındaki projesi de 3.’lük ödülü kazandı.

Sandıkçı’dan kutlama

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, TÜBİTAK Proje yarışması Bölge Sergisinde ilimiz öğrencilerinin kazandığı başarılardan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, başarıda emeği geçen okul yönetimlerini, danışman öğretmenleri, velileri ve öğrencileri tebrik ederek, Ankara Final Sergisinde başarılarının devamını diledi.

Türkiye Finali 4-9 Mayıs’ta Ankara’da


Danışman öğretmenliğini Tahsin Aydoğan’ın üstlendiği Karasu Anadolu Öğretmen Lisesi’nin İstanbul Bölge Sergisinde 2 birincilik kazanan projeleri, 4-9 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye Final Sergisi’nde yeni başarılar için yarışacak.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]